SANITAT, AL LÍMIT

L'epidemiòleg Antoni Trilla apressa a ajornar les proves rutinàries

Els metges catalans reclamen una injecció de diners en la sanitat pública, que està «més al límit» davant l'epidèmia

undefined52483368 a woman in a protective face mask walks out of a hospital cl200226182306

undefined52483368 a woman in a protective face mask walks out of a hospital cl200226182306 / NACHO DOCE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’epidemiòleg i cap de Medicina Preventiva de l’Hospital Clínic de Barcelona, Antoni Trilla, ha demanat aquest dimecres a les autoritats que s’ajornin les proves sanitàries de rutina i es reforci el sistema públic de salut davant l’expansió del coronavirus.

En una entrevista a Radio 4, Trilla s’ha mostrat partidari d’ajornar per a més endavant les proves rutinàries i, fins i tot, algunes operacions no urgents, per alliberar els professionals sanitaris i que es puguin dedicar als malalts per coronavirus.

Sanitat, «més al límit»

Amb aquest posicionament, Trilla se suma a les peticions que ha fet el president del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, que també reclama més diners i recursos per al sistema sanitari públic, com també ha sol·licitat el Consell de Col·legis de Metges de Catalunya.

Padrós ha remarcat que els professionals i els centres sanitaris necessiten més recursos i ha recordat que altres països, com ara Itàlia i Alemanya, «han reforçat econòmicament el sistema sanitari davant la pressió i les necessitats derivades de l’epidèmia del Covid-19».

«Espero que l’Estat espanyol reaccioni igualment davant aquesta situació, que està posant ja més al límit la nostra sanitat», ha remarcat en un missatge a Twitter.

Notícies relacionades

Padrós també ha sol·licitat que es desprogramin les visites i activitats assistencials no urgents per alleujar la pressió dels centres sanitaris. 

Des de les vuit del matí d’aquest dimecres està reunit el Govern de Quim Torra per debatre noves mesures sanitàries i socials d’àmbit català, amb l’objectiu d’afrontar l’expansió del Covid-19, que ja ha infectat 125 persones. A Catalunya, el virus ha causat la mort de tres persones i més de 400 professionals sanitaris han d’estar aïllats als seus domicilis per haver estat en contacte amb infectats.