DURANT TRES ANYS

Condemnat a dotze anys per agressió sexual continuada a un menor i gravar-ho

El condemnat va coaccionar la menor a l'amenaçar-la de causar algun mal al seu germà, de qui era padrí, o a ella mateixa o als seus pares si es negava a les seves pretensions sexuals

zentauroepp45880609 recurso -200213194643

zentauroepp45880609 recurso -200213194643 / FERNANDO VILLAR

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’Audiència Provincial de Zamora ha condemnat a dotze anys de presó un home per agressió sexual continuada a una nena a qui, sota amenaces, va obligar dels 10 als 13 anys a practicar sexe oral que, a més, gravava amb el seu telèfon mòbil.

La sentència, emesa de conformitat i feta pública aquest dimarts pel Tribunal Superior de Justícia de Castella i Lleó, obliga, a més, el condemnat a pagar 25.000 euros a la víctima per danys morals i a estar en llibertat vigilada i allunyat de la víctima en els 10 anys posteriors al compliment de la pena de presó.

El condemnat va coaccionar la menor a l’amenaçar-la de causar algun mal al seu germà, de qui era el padrí, o a ella mateixa o als seus pares si es negava a les seves pretensions sexuals.

La situació es va prolongar des del mes de juny del 2015 fins a l’octubre del 2017, i en aquell temps el condemnat va arribar en alguna ocasió a empènyer la víctima per oposar-se a fer els actes sexuals que li proposava.

A més, aquests actes eren amb freqüència gravats pel processat amb el coneixement de la menor, a qui els ensenyava en la següent trobada sexual, gravacions que han sigut trobades al domicili del condemnat.

Era alcohòlic

Notícies relacionades

El condemnat presenta un quadro compatible amb trastorn per consum d’alcohol, però malgrat això manté indemnes les seves capacitats cognitives, segons ha reconegut la sentència.

L’home és condemnat a la pena de presó per un delicte continuat d’agressió sexual a un menor de 16 anys en una sentència acordada per no haver de celebrar el judici i així evitar a la víctima que hagi de declarar, segons va explicar la seva advocada el 25 de febrer, quan estava previst que se celebrés el judici.