¿Com es pot fer gel desinfectant de mans casolà?

Perquè el líquid sigui efectiu ha de tenir almenys un 60% d'alcohol

zentauroepp52660475 an employee holds antibacterial hand gel in a pharmacy in sa200309181157

zentauroepp52660475 an employee holds antibacterial hand gel in a pharmacy in sa200309181157 / Bob Edme

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La por del coronavirus (Covid-19) i de la grip suposen dos dels principals motius pels quals milions de persones a tot el món han acudit a botigues, farmàcies i parafarmàcies per adquirir articles d’higiene i prevenció com ara sabó, tovalloletes, mascaretes, mocadors i desinfectant per a mans, cosa que ha provocat un desproveïment de molts d’aquests productes.

El principal objecte de desig, juntament amb les mascaretes, és, sens dubte, el líquid desinfectant per a mans. Aquest article és tan desitjat que els principals distribuïdors s’estan enfrontant a un excés de demanda impossible de sostenir.

Això ha provocat que moltes d’aquestes persones s’hagin vist en la situació d’haver de buscar alternatives, com la possibilitat de fer un sabó desinfectant de mans casolà. [Seguiu les últimes notícies del coronavirus en directe.]

¿Com es pot fer gel desinfectant de mans casolà?

Internet, la principal font d’inspiració per a molts, està plena de receptes i tutorials per fabricar líquid desinfectant de mans. No obstant, perquè el gel desinfectant de mans sigui efectiu, ha de tenir almenys un 60% d’alcohol.

Entre els ingredients bàsics es troben: alcohol isopropílic, gel d’àloe vera, aigua o sabó líquid. Una concentració d’àloe vera del 30% és útil si es té sensibilitat a la pell de les mans; per protegir-la.

Per fer un gel gel desinfectant de mans casolà es necessita:

Un envàs dosificador de litre

1/3 d’àloe vera en gel

2/3 d’alcohol isopropílic

8 o 10 gotes d’oli essencial de lavanda (opcional – se’n pot triar un altre).

Cullera

Embut

Bol

Pas a pas: El procediment és tan senzill com barrejar i integrar tots els ingredients en un bol. Una vegada fet això, utilitzarem l’embut per omplir l’envàs dosificador de litre amb el gel desinfectant de mans.

Recomanacions de l’OMS

És important recordar que el desinfectant de mans no és un substitut de rentar-se les mans adequadament amb aigua i sabó. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) suggereix l’ús de desinfectant de mans casolà en llocs on no es té accés a aigua neta o on els productes desinfectants de grau mèdic no estan disponibles.

Notícies relacionades

A més, l’efectivitat d’aquest producte també depèn que s’apliquin correctament. En aquest sentit, l’OMS recomana aplicar el gel desinfectant sobre tota la superfície de la mà, fregar palmell amb palmell, col·locar la mà dreta sobre l’esquerra i entrellaçar els dits. Fer el mateix amb l’altra mà. Finalment, recordeu fregar-vos els polzes i espereu que s’assequi.

Per a una efectivitat més gran, el millor és rentar-se les mans amb aigua i sabó, especialment si estan visiblement brutes, i rematar aplicant gel desinfectant de mans.

Temes:

Grip Coronavirus