Les mesures que prenen els països per evitar la propagació del coronavirus

Rússia ha tancat les seves fronteres als ciutadans xinesos i a França i Itàlia s'han suspès els esdeveniments que congreguin un gran nombre de persones

zentauroepp52598157 adila zahir  chief of infection prevention and control is se200302205914

zentauroepp52598157 adila zahir chief of infection prevention and control is se200302205914 / CHRISTINNE MUSCHI

2
Es llegeix en minuts
Vega S. Sánchez
Vega S. Sánchez

Periodista

Especialista en animals, plantes i curiositats

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Ministeri de Sanitat, juntament amb les comunitats autònomes, està estudiant si convé elevar les mesures de control per fer front al coronavirus, que aquest dilluns ja ha afectat més de 120 persones a Espanya. Per això, segons ha explicat el director del centre d’alertes i emergències del Ministeri, Fernando Simón, s’està estudiant dur a terme «restriccions relacionades amb agrupaments de persones en alguna zona concreta de Madrid i del País Basc». [Seguiu les últimes notícies sobre el coronavirus en directe.]

Però, ¿quines són les mesures que s’han adoptat en altres països per contenir l’avanç del virus?

1. Transport públic: les autoritats de països de tot el món, com Corea del Sud, l’Iran i Itàlia, han ordenat la neteja massiva de superfícies dins de trens, autobusos i estacions. A Moscou, se sotmetrà a un control de temperatura els usuaris del metro per evitar la propagació del brot de coronavirus.

2. Cancel·lació d’actes amb gran afluència de públic: França, per exemple, prohibeix els esdeveniments que reuneixin més de 5.000 persones en espais tancats i quan se celebrin a l’aire lliure si la població es barreja amb persones procedent de zones on circula el virus, una mesura que ha afectat la mitja marató de París, l’última jornada del Saló de l’Agricultura que se celebra a la capital o el carnaval d’Annecy, al sud-est del país. Després de la cancel·lació del Mobile a Barcelona, també s’han ajornat esdeveniments esportius com el Gran Premi de Fórmula 1 de la Xina a Xangai o partits de rugbi i futbol que involucren equips italians.

3. Tancament d’escoles: en països com el Japó, Tailàndia, l’Iran i l’Iraq, les escoles i universitats han tancat temporalment per fer front al brot. El Regne Unit i els Estats Units no estan recomanant tancaments, però quatre escoles a Anglaterra han suspès les classes per fer una «neteja profunda» després de la tornada d’alguns dels seus alumnes dels seus viatges d’esquí a Itàlia.

Notícies relacionades

4. Evitar el contacte físic, com la salutació estrenyent mans i els petons a la galta. Països com Alemanya ja eviten l’encaixada (com el cas del ministre de l’Interior, que li ha negat la salutació a Merkel) i Itàlia demana extremar les precaucions i guardar una distància d’almenys dos metres amb qualsevol persona. 

5. Els països més radicals fins i tot han tancat les seves fronteres. És el cas de Rússia, que no permet l’entrada a ciutadans xinesos (tret que estiguin en trànsit a altres països).

Temes:

Coronavirus