EPIDÈMIA GLOBAL

Un periodista que va ser a l'Atalanta-València, a Milà, 12è infectat amb el coronavirus a Espanya

Es tracta d'un home 44 anys amb símptomes molt lleus que està ingressat a l'Hospital Clínic de València

Prop de 2.300 seguidors del club de Mestalla i mig centenar d'informadors van ser a Itàlia

coronavirus-valencia / periodico

2
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero

Un periodista que dimecres passat, 19 de febrer, va ser a Milà en el partit de la Lliga de Campions entre l’Atalanta i el València és el dotzè infectat a Espanya pel coronavirus. Es tracta d’un home de 44 anys que té símptomes molt lleus i que està ingressat a l’Hospital Clínic de València. [Seguiu l’última hora sobre el coronavirus en directe.]

Prop de 2.300 seguidors del club de Mestalla i una trentena de periodistes van acompanyar la setmana passada l’equip valencianista a Milà, ja que l’Atalanta, malgrat ser de Bèrgam (ciutat de la qual era originari el quart mort a Itàlia per aquesta epidèmia) juga els seus partits europeus a l’estadi de San Siro.

Una acció del matx de la setmana passada a San Siro al qual va assistir el periodista encomanat / AFP (MIGUEL MEDINA)

El periodista no hauria volat directament a Milà, sinó que ho hauria fet a Pisa el dimarts 18 i va tornar des del mateix aeroport el dijous 20. Durant el matí, ell mateix ha fet arribar un missatge de tranquil·litat respecte al seu estat de salut i a l’atenció que està rebent, igual que va fer l’ingressat a l’Hospital de la Plana de Castelló una cosa que ha agraït expressament la consellera de Salut Pública.

Ana Barceló ha assenyalat que l’home de Vila-real «evoluciona favorablement» i que «pràcticament és asimptomàtic». També ha explicat que la seva parella ha ingressat al mateix hospital per avaluar si també ha patit el contagi.

La Conselleria de Salut va fer arribar una carta a tots els seguidors que van ser a Milà en la qual els instava a vigilar el seu estat de salut en els 14 dies posteriors a la seva tornada a Espanya i a trucar al 112 en el cas de tenir algun dels símptomes compatibles amb els del virus.

Reunió aquest dimecres dels consellers de la Generalitat per estudiar la situació / MIGUEL LORENZO

Polèmica per la tornada

Notícies relacionades

Però, a més, les autoritats valencianes estan preocupades perquè el 10 de març s’ha de jugar a Mestalla el partit de tornada d’aquesta eliminatòria i més de dos mil aficionats de l’equip de Bèrgam, una de les zones amb restriccions a Itàlia, han adquirit ja la seva entrada per assistir al duel.

La consellera de Salut Pública, Ana Barceló, va apuntar aquest dimecres al Govern italià després d’una reunió d’urgència per avaluar la situació. «Davant de qualsevol esdeveniment que estigui previst o que vinguin de les zones de risc, també m’imagino que les autoritats sanitàries del país d’origen dictaran les seves recomanacions», va assenyalar.