CRISI A ITÀLIA

Itàlia blinda els estadis amb partits a porta tancada

L'Inter-Ludogorets de l'Europa League d'aquest dijous s'haurà de celebrar sense públic pel coronavirus

El Juventus-Inter de diumenge a Torí, decisiu per al títol de Lliga, també es disputarà sense afició

rpaniagua52373067 milan  italy   19 02 2020   atalanta fans during the uefa ch200224211756

rpaniagua52373067 milan italy 19 02 2020 atalanta fans during the uefa ch200224211756 / PAOLO MAGNI

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

El cap de setmana passat ja es van viure les primeres mesures extremes a Itàlia amb la suspensió de quatre dels sis partits de la Sèrie A previstos per a diumenge. El Verona-Cagliari, el Torino-Parma, l’Atalanta-Sassuolo i l’Inter-Sampdoria van ser ajornats fins a nou avís pel coronavirus. Era evident que només es tractava de l’inici del drama. L’epidèmia originada a la Xina amenaça el món de l’esport i el país transalpí és el primer d’Europa en patir unes conseqüències que poden ser molt greus.

Les reunions es van succeir aquest dilluns a Itàlia a la recerca de les solucions menys traumàtiques possibles per donar continuïtat a l’activitat esportiva. Les dates lliures escassegen i no resultarà fàcil ubicar els partits ajornats. El problema es trasllada també a la competició europea, amb l’Inter-Ludogorets de dijous com a primer punt conflictiu.

El Juventus-Inter, sense públic

«Hem fet una sol·licitud oficial perquè se celebri a porta tancada. Tot apunta que la resposta serà positiva», va assegurar Gabriele Gravina, president de la federació italiana, després de la reunió d’urgència del consell federal d’aquest dilluns a Roma.  Hores després es va fer oficial. 

Se li acumula la feina als dirigents italians, que viuen amb tremenda preocupació els estralls de l’epidèmia, especialment al nord. A Torí, per exemple, el Juventus-Inter, clau en la lluita pel títol, es jugarà diumenge sense públic, com cinc partits més.

Sis regions 

Notícies relacionades

Així ho va confirmar aquest dilluns a la nit Vincenzo Spadafora, ministre d’Esports, que va estendre a sis regions les restriccions. A les tres conegudes (la Llombardia, el Vèneto i el Piemont) s’hi afegeixen el Friül-Venècia Júlia, la Ligúria i l’Emília-Romanya. «Donem l’OK als partits a porta tancada. La prohibició és vàlida fins diumenge que ve en aquestes sis zones», va remarcar. El sud, de moment, queda alliberat.

Altres federacions, com les de motociclisme i voleibol, ja van paralitzar les seves competicions a tot el territori fins a l’1 de març, mentre que el president del Comitè Olímpic Italià, Giovanni Malagó, va reconèixer que la situació és molt «complicada» des de molts punts de vista, no només sanitari i esportiu sinó també econòmic.

Temes:

Coronavirus