Polèmica quarantena

Moren per coronavirus dues persones que eren al creuer al Japó

Dos octogenaris japonesos són les primeres víctimes d'un barco amb més de 600 contagis

coronavirus-diamond-japon

coronavirus-diamond-japon

1
Es llegeix en minuts
Efe

Dues persones que estaven a bord d’un creuer que va quedar en quarantena al Japó a començaments d’aquest mes i que es van contagiar amb el Covid-19 van morir en les últimes hores, van informar mitjans locals.

Els morts, dos passatgers del ‘Diamond Princess’, són un home i una dona d’uns 80 anys. La cadena pública de televisió NHK i les agències locals de notícies Kyodo i ‘Jiji Press’, que van informar d’aquestes morts, no van facilitar la seva identitat, tot i que van dir que es tracta de dos japonesos.

El creuer va quedar en quarantena al port japonès de Yokohama el 3 de febrer, amb 3.700 persones a bord, però des d’aleshores es va descobrir que més de 600 passatgers o tripulants s’havien encomanat amb el coronavirus que va brollar a la ciutat xinesa de Wuhan. 

Només una persona més ha mort al Japó pel Covid-19. El cas anterior, una dona d’uns 80 anys, va morir el 13 de febrer a la prefectura de Kanagawa, al sud de Tòquio, la capital del qual és Yokohama, tot i que les autoritats nipones no en van facilitar la identitat.

D’acord amb l’últim saldo oficial, un total de 621 persones que eren al ‘Diamond Princess’ es van encomanar pel coronavirus que, pel que sembla, portava un passatger que va desembarcar a Hong Kong abans d’arribar a ports japonesos. 

Evacuació

Els equips mèdics havien practicat fins aquest dimecres un total de 3.011 proves de contagi a bord del creuer. Fora del ‘Diamond Cruise’ han donat positiu en les anàlisis prop de 80 persones al Japó, i només una d’elles ha mort.

Notícies relacionades

Els dos passatgers del ‘Diamond Princess’ que van morir havien sigut ingressats en un hospital quan es va confirmar el resultat positiu de les anàlisis practicades. Una de les víctimes va ser evacuada del vaixell l’11 de febrer i l’altra l’endemà.

Centenars de passatgers van sortir aquest dimecres del creuer al completar-se el període de quarantena fixat per les autoritats nipones i s’espera que la resta ho faci entre avui i demà.