PEDERÀSTIA A LES AULES

L'arquebisbe de Pamplona diu que els abusos sexuals «són un mal social, no només de l'Església»

El prelat assegura que es tracta d'«un pecat dins d'una societat convulsa i difícil» que «passa en molts àmbits»

zentauroepp32673292 maristas170919210801

zentauroepp32673292 maristas170919210801

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’arquebisbe de Pamplona, Francisco Pérez, ha assegurat que els casos d’abusos sexuals «són un mal social, no només de l’Església», i ha assenyalat que «passen en molts àmbits».

Preguntat sobre la no assistència d’una representació de l’Arquebisbat a la jornada organitzada per l’Associació de Víctimes d’Abusos a Centres Religiosos de Navarra, Pérez ha contestat que «l’assistència és lliure». «La van organitzar ells, no van comptar amb nosaltres i, per tant, nosaltres vam declinar la invitació», va afegir.

L’arquebisbe ha destacat que, en aquesta qüestió, està «seguint les pautes del Papa Francesc en tot moment», així com «els protocols propis que dona la Conferència Episcopal espanyola». Així mateix, ha opinat que «això no és una qüestió només de l’Església», sinó «un pecat dins del que és el significat d’una societat convulsa, difícil» que «passa en molts àmbits, no només a l’Església».

Disculpes eclesiàstiques

Notícies relacionades

Francisco Pérez ha remarcat que «l’Església es disculpa davant d’aquestes circumstàncies, com sempre ha fet» i ha indicat: «Hem de fer les coses, però sabent que és un mal social, no és un mal només d’una institució, sinó de moltes institucions que s’està donant avui en la vida social».

Per això, ha advocat per «anar a les arrels i anar curant totes aquestes coses i prevenint tot això». «Estem en una societat en què hem de cuidar tots els àmbits, i en aquest sentit l’Església està fent el seu camí i mira de fer-ho el millor possible», ha conclòs.