Canvi Climàtic

La falta de neu obliga una estació d'esquí a portar-la en helicòpter

L'estació francesa de Luchon-Superbagères va prendre mesures per no tancar part del recinte

52323725 60

52323725 60 / ANNE-CHRISTINE POUJOULAT (AFP)

1
Es llegeix en minuts

Per compensar la falta de neu en una estació d’esquí al Pirineu, al sud-oest de França, les autoritats locals van decidir aquest cap de setmana transportar neu en helicòpter. La neu es va transferir des de la part superior del complex Luchon-Superbagnères  a la zona del fons, «especialment a les àrees dedicades a nens i principiants», va explicar a AFP el consell departamental (assemblea).

En total, van necessitar dues hores i mitja en helicòpter per transportar unes 50 tones de neu, segons Hervé Pounau, director del complex que reuneix tres estacions, inclosa Luchon-Superbagnères. Pounau reconeix que «no és superecològic», però assegura que «no teníem cap altra opció aquesta vegada». 

L’operació va ser decidida «per recolzar [...] l’estació, la ciutat de Luchon i els actors del turisme, ja fortament impactats per les condicions climàtiques excepcionals», va remarcar, per la seva banda, el consell departamental. De moment, al voltant del 40% de l’àrea d’esquí està oberta. «Sense això, hauríem de tancar una gran part de la zona [...] ja que és durant les vacances que tenim l’activitat més gran per a principiants i escoles d’esquí», va explicar Pounau.

Operació de trasllat de neu en helicòpter / Anne-christine poujoulat

Notícies relacionades

Entre 50 i 80 persones podran treballar gràcies a aquesta operació: personal de l’estació, però també monitors, empreses de lloguer d’equips, i restauradors. «Ens costarà entre 5.000 i 6.000 euros, sabent que en termes de retorn de la inversió hem de multiplicar almenys per 10», va agregar. «És realment excepcional i no tenim intenció de repetir-ho», insisteix.