a sant martí

El barri del Poblenou torna a brillar amb el Festival Llum BCN

Els visitants poden difrutar de 26 propostes artístiques en ple carrer

Grans artistes s'uneixen a les escoles de creació de la ciutat

150220 llumbcn 16 9 elperiodico / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El barri del Poblenou de Barcelona torna a brillar amb llum pròpia en el marc de la novena edició del Festival Llum BCN. Diversos artistes juguen amb la llum a la trama urbana per interactuar amb les percepcions del vianant, en 26 propostes en espais a l’aire lliure, transformats en grans obres d’art fins aquest diumenge.

Una de les zones que copa el gruix de la creació artística del festival és la plaça de les Glòries, amb fins a cinc espectacles que combinen llum, moviment i so. Allà destaca el projecte ‘Spectrometer’. Molt a prop, a la façana de museu Disseny Hub s’hi pot veure ‘Metamorfosi’, del prestigiós artista lluminós francès Julio Le Parc. També destaca l’obra que hi ha a la piscina o estany, al costat del museu del disseny, on es pot contemplar una perfecta lluna il·luminada de set metres, feta amb imatges d’alta definició de la NASA.

Passat industrial

El programa també inclou el projecte ‘Emergències’, del fotògraf Manolo Laguillo. Evoca el passat industrial del barri amb una proposta que es pot veure en nou espais diferents, il·luminant les escales d’emergència més emblemàtiques d’aquesta antiga zona industrial de la capital catalana. 

La proposta ‘Làser II’, de l’Estudi Antoni Arola, marcarà amb tres feixos de llum continuada un itinerari pels principals carrers de Llum BCN. Mentre que ‘Aurelius’ copa un tros important del carrer de Pere IV. I al mateix carrer es pot observar l’espectacle lluminós ‘Cascada de llum’.

Notícies relacionades

A més, durant el cap de setmana 17 escoles d’art, disseny, il·luminació i arquitectura de la ciutat, dos més que l’any passat, estan convertint els espais al voltant del 22@ en el seu laboratori. És el cas d’alumnes de l’Escola Massana, l’Escola Elisava o la facultat de Belles Arts de Barcelona, entre d’altres. Tot i que no sigui al Poblenou, en aquesta edició també s’ha unit al Llum BCN la Fundació Mies van der Rohe, a Montjuïc.

L’esdeveniment, amb un pressupost d’1,2 milions d’euros, presenta aquest any dues novetats. Una, la incorporació de l’espai Àgora per a xerrades i conferències i debats creatius, que acull l’Hotel SB Glow. D’altra banda, s’obre un espai de creadors on els visitants poden jugar a canviar la il·luminació, per exemple, de la mateixa Torre Agbar. A més, l’edició compta amb una nova aplicació per a dispositius mòbils, amb geolocalització i espais participatius per al visitant. 

Temes:

Poblenou