també prohibició de comercialització

Sanitat ordena la retirada d'un complement alimentari per contenir sildenafil

'Man Sinfin Sobres' està distribuït per l'empresa Man Esbul España

sinfin

sinfin

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), dependent del Ministeri de Sanitat, ha ordenat la prohibició de la comercialització i la retirada del mercat de tots els exemplars del complement alimentari ‘Man Sinfin Sobres’, distribuït per l’empresa Man Esbul España, per contenir i no declarar la presència de sildenafil en prou quantitat per restaurar, corregir o modificar una funció fisiològica exercint una acció farmacològica, cosa que li confereix la condició legal de medicament.

L’AEMPS ha tingut coneixement a través del Departament de Salut de la Delegació Territorial de Guipúscoa de la comercialització d’aquest producte. Aquest producte es presenta com un producte natural, ocultant al consumidor la presència de sildenafil, que, tal com ha recordat l’AEMPS, suposa un risc per a aquelles persones especialment susceptibles de patir reaccions adverses amb el consum d’inhibidors de la PDE-5. Precisament aquests pacients podrien recórrer a productes d’aquest tipus, pretesament naturals, a base de plantes, com a alternativa teòricament segura als medicaments de prescripció autoritzats.

El sildenafil està indicat per restaurar la funció erèctil deteriorada mitjançant l’augment del flux sanguini del penis per inhibició selectiva de la fosfodiesterasa 5 (PDE-5).

Els inhibidors de la PDE-5 estan contraindicats en pacients amb infart agut de miocardi, angina inestable, angina d’esforç, insuficiència cardíaca, arrítmies incontrolades, hipotensió, hipertensió arterial no controlada, història d’accident isquèmic cerebral, en pacients amb insuficiència hepàtica greu i en persones amb antecedents de neuropatia òptica isquèmica anterior no arterítica o amb trastorns hereditaris degeneratius de la retina tals com retinitis pigmentosa.

Notícies relacionades

Així mateix, Sanitat ha assenyalat que els inhibidors selectius de la PDE-5 presenten nombroses interaccions amb altres medicaments, podent a més aparèixer reaccions adverses de diversa gravetat a tenir en consideració, com les cardiovasculars, ja que el seu consum s’ha associat a infart agut de miocardi, angina inestable, arrítmia ventricular, palpitacions, taquicàrdies, accident cervell vascular, fins i tot mort sobtada cardíaca, que s’han presentat en gran manera en pacients amb antecedents de factors de risc cardiovascular, per als quals estaria contraindicat.

Considerant els riscos anteriorment esmentats, així com que l’esmentat producte no ha sigut objecte d’avaluació i autorització prèvia a la comercialització per part de l’AEMPS, s’ha ordenat la prohibició de la comercialització i la retirada del mercat de tots els exemplars.