ACTIVISTES FEMINISTES

Protesta contra «l'amor romàntic» i els feminicidis a Madrid i Barcelona

Desenes de dones es manifesten per «desmuntar els mites promoguts a Sant Valentí», al qual han reanomenat «Sant Violentí

ca-la-dona / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Vuit activistes de Femen han protestat aquest divendres, dia de Sant Valentí, a la madrilenya plaça de Callao contra «l’amor romàntic» i els feminicidis.

«L’amor romàntic mata, 45 dies i 10 assassinats, el masclisme mata o cupido ha mort», són algunes de les consignes que portaven retolades al tors nu i, a més, n’han corejat d’altres com «ahir era amor avui, és feminicidi» o «ni una menys».

Al finalitzar l’acte, les activistes han sigut increpades per una dona, que s’ha queixat que protestessin amb el tors nu.

A Barcelona, prop de cinquanta activistes feministes han participat en una ‘performance’ a la plaça de Catalunya de Barcelona per «desmuntar els mites de l’amor romàntic promogut a Satn Valentí», al qual han reanomenat «Sant Violentí.

La ‘performance’ ha consistit en una coreografia i una cançó, que ha començat assenyalant tots els insults i comentaris masclistes que pateixen les dones, per acabar amb un to positiu que ha reivindicat la lluita feminista llançant a l’aire mocadors violetes.

«Els casos d’assassinats per violència de gènere són només la punta de l’iceberg», ha considerat Dolores Pulido, representant dels moviments Ca la Dona i Novembre Feminista, convocants de l’acte a la plaça de Catalunya. Pulido ha reivindicat: «El camí cap a la llibertat de les dones passa per lliurar-nos d’aquestes relacions tan tòxiques, que perjudiquen tant homes com dones, però les dones en paguem el preu més car».

Notícies relacionades

Pulido ha posat un exemple d’aquest ideal d’amor romàntic en la gelosia, que s’identifica com una mostra d’amor «quan en realitat no formen part d’un amor sa», o en «creences tòxiques, com pensar que la vida no té sentit sense parella».

Pulido ha presentat aquesta ‘performance’ com «el punt de partida cap a la vaga feminista del 8 de març», que es manté malgrat que aquest any cau en diumenge.