amenaça «greu i imminent»

El Regne Unit anuncia quatre casos més de coronavirus

El ministre de Salut ha anunciat que el país posarà en marxa mesures per «assegurar que el públic» estigui protegit de la transmissió d'aquest virus

zentauroepp52130084 taipei  taiwan   04 02 2020   people wear face masks in taip200204120701

zentauroepp52130084 taipei taiwan 04 02 2020 people wear face masks in taip200204120701 / DAVID CHANG

1
Es llegeix en minuts

Quatre persones més al Regne Unit han donat positiu al coronavirus, amb la qual cosa ja són vuit els pacients afectats en aquest país, va informar aquest dilluns l’assessor mèdic del Govern britànic, Chris Whitty. [Seguiu les últimes notícies del coronavirus, en directe].

El nombre d’infectats es va donar a conèixer després que el ministre britànic de Salut, Matt Hancock, admetés que el coronavirus suposa una amenaça «greu i imminent» per a la salut pública.

Encomanats per un infectat a Singapur

Els nous pacients havien estat en contacte amb un altre cas ja confirmat a Brighton la setmana passada, que havia contret el virus durant un viatge que havia fet a Singapur.

L’assessor mèdic va assenyalar que els quatre nous pacients han sigut ingressats en centres especials als hospitals Guy’s & St Thomas i el Royal Free, de la sanitat pública britànica, a Londres, i que hi ha mesures de prevenció imposades per evitar la propagació del virus.

Contactar amb persones relacionades

Whitty va precisar que la sanitat britànica (NHS, per les seves sigles en anglès) està preparada per impedir una expansió més gran del coronavirus, que ja ha causat més de 900 morts a la Xina. «Estem treballant molt ràpid per identificar els contactes que han tingut aquests pacients», va afegir.

Notícies relacionades

Hancock va anunciar que es posaran en marxa mesures per assegurar la protecció de la població. El ministre de Salut ha informat, a més, que l’hospital Arrowe Park de Wirral (nord-oest d’Anglaterra) i un centre sanitari a Milton Keynes (als afores de Londres) han sigut declarats com a instal·lacions d’«aïllament» per mantenir en quarantena les persones que hagin tornat de la zona xinesa infectada.

Diumenge va arribar a una base militar d’Anglaterra un avió que va evacuar més de 200 persones provinents de Wuhan.

Temes:

Regne Unit