AL MUNICIPI D'HUSILLOS

Detinguda una parella per matar el seu fill nounat llançant-lo al riu a Palència

El cos del nadó ha sigut localitzat al fons del riu Carrión, al lloc on els pares van confessar haver-lo llançat

policia-nacional

policia-nacional

3
Es llegeix en minuts
Efe

La Policia Nacional ha detingut una parella, una dona de 23 anys i un home de 29, per la mort del seu fill nounat, a qui segons la seva pròpia declaració, van llançar al riu Carrión en un paratge del terme municipal d’Husillos, a Palència.

Segons ha informat la Policia Nacional en un comunicat, el cos del nounat va ser localitzat al lloc on van indicar els pares, al fons del riu, després d’una intensa recerca la nit de diumenge. 

Cap a les 22.00 hores de diumenge, la Policia va rebre una trucada del centre de salut La Puebla informant que estaven atenent una noia que manifestava que havia donat a llum, tot i que deia que desconeixia on era el nadó. En l’historial de la pacient constava que dies enrere havia sigut atesa a urgències, on l’havien advertit que es preveia un part de risc i l’havien derivat a un altre centre sanitari especialitzat.

Declaracions falses

La Policia Nacional es va desplaçar al centre de salut, on la jove va manifestar que havia donat a llum la nit anterior (dissabte), i que s’havia desprès del nadó llançant-lo en un contenidor al polígon industrial de Palència. Els agents van iniciar la recerca del nen, mentre es feien gestions per paralitzar la recollida d’escombraries a la zona, amb l’esperança de localitzar el nadó encara amb vida. Amb l’ajuda de la Policia Local i dels serveis de neteja de l’empresa Urbaser, van inspeccionar més de 40 contenidors durant més de dues hores, sense cap resultat.

La jove va ser donada d’alta i els metges van informar la policia que el part no havia sigut la nit anterior, sinó diversos dies abans. Posteriorment, la noia va ser traslladada a comissaria, on va manifestar que, junt amb la seva parella, havien enterrat el nadó al costat del Refugio, al Monte el Viejo, així que tots dos van ser traslladats a l’esmentat paratge pròxim a la capital de Palència, tot i que la recerca tampoc va donar cap resultat.

Després de ser novament interrogats per la Policia, la parella va manifestar que el part es va produir el 28 de gener, i que després van llançar el nadó al riu Carrión, en un paratge pròxim a Husillos, una localitat d’uns 313 habitants situada a uns 12 quilòmetres de la capital de Palència. Després de desplaçar-se amb la parella al lloc on deien haver dipositat el nadó, la policia va trobar el nadó al fons del riu.

Similar al crim de Sant Adrià

Notícies relacionades

Un crim similar va passar el 24 de setembre a Sant Adrià (Barcelona), quan una parella es va desfer del seu fill nounat llançant-lo al riu Besòs, a l’altura de Sant Adrià. El cadàver del nadó va ser localitzat després de 72 hores de recerca. Aquest cas va posar de rellevància les traves legals amb què es troben les menors de 16 anys per avortar sense permís patern. La mare d’aquest nadó va demanar ajuda per avortar a un servei municipal de l’Ajuntament de l’Hospitalet. La va atendre una educadora que la va informar que la llei no li permetia avortar amb 16 anys, ja que per a això necessitava el permís dels seus pares.

Incapaç d’explicar a casa seva que estava embarassada, va portar en secret l’embaràs fins al final i va decidir tenir el nadó de manera clandestina, a l’habitació d’una pensió, assistida únicament pel pare del nadó i sense anestèsia. La sortida que va prendre l’adolescent va posar en risc la seva salut i la del nounat, que de tota manera acabaria morint hores més tard quan el seu pare, també menor d’edat, presumptament es va desfer d’ell llançant-lo al Besòs, un final que va ocultar a la mare.