Igualtat en els serveis de salvament

Bombers de la Generalitat anima les dones perquè entrin al cos

Interior vol ampliar la proporció femenina en el col·lectiu, que és de l'1,8%

Una campanya amb vídeo i cartells es dirigeix a estudiants de secundària

igualtat-de-gnere sense-012 vid 07 171536 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Óscar Hernández
Óscar Hernández

Periodista

ver +

La Generalitat s’ha proposat ampliar la baixíssima proporció de dones a Bombers de la Generalitat a través d’una campanya dirigida a instituts de secundària i a dones en edat de treballar. Un vídeo, en què apareixen autèntiques bomberes, i diversos cartells amb aire de còmic, miraran de despertar la vocació femenina i canviar l’opinió de totes aquelles persones que pensen que l’extinció d’incendis i els salvaments són cosa d’homes.

La presència de dones entre els bombers catalans és «exigua», tal com l’ha definit aquest migdia el conseller d’Interior, Miquel Buch. Es refereix que només l’1,84% dels membres d’aquest col·lectiu són dones. Un total de 41 entre 2.260 funcionaris. Malgrat aquesta ínfima minoria, les xifres són similars a les registrades en altres serveis de salvament espanyols. Tan sols països del nord d’Europa i algun estat nord-americà superen aquesta proporció, reconeixen els promotors de la campanya.

«Fem equip. Suma-t’hi»

Notícies relacionades

Amb el lema «Fem equip. Suma-t’hi!»   En el vídeo apareixen tres bomberes en actiu: una funcionària del parc de Lloret de Mar, una voluntària del de Matadepera i la subinspectora del cos Mercè López, ila impulsora de la inicativa i qui vol «acabar amb la imatge estereotipada que només els homes poden ser bombers». En el vídeo, es descobreix que sota l’uniforme de bomber hi ha també dones a més de dir: «Necessitem persones valentes, lluitadores...».

 / ACN / La presidenta de l’Institut Català de les Dones, la Laura Martínez; l’il·lustrador i bomber, el Pedro José Doncel; la subinspectora Mercè López i el conseller d’Interior, Miquel Buch, amb els cartells de la campanya.

Als cartells, realitzats per un bomber que a més és dibuixant, el Pere Doncel, es veu bomberes en accions que poden cridar l’atenció dels joves, o de les joves, per despertar-los la seva vocació: un rescat d’un animal, un salvament en helicòpter, un incendi i l’alliberament d’un ferit en un accident de trànsit.