tràfic de drogues

Sis detinguts després d'un tiroteig que va causar la mort, per una bala perduda, d'un veí de Màlaga

La víctima, de 74 anys, va sortir al balcó al sentir la baralla i una bala li va impactar al tòrax

policia-nacional

policia-nacional

1
Es llegeix en minuts
Julia Camacho

La Policia Nacional ha detingut a Màlaga sis persones després d’un tiroteig entre clans dedicats al tràfic de drogues, ocorregut dimecres a la nit al barri de La Palma-Palmilla. L’aldarull es va saldar amb una víctima mortal, un home de 74 anys que era a casa seva i que va morir accidentalment per una bala perduda.

Fonts policials van explicar que el dispositiu de vigilància es va mantenir tota la nit a la zona en previsió de nous incidents, donat el clima de tensió que es va estendre per la barriada, una de les més deprimides de Màlaga, després de conèixer els fets.

Tot va començar entorn de les 22 hores, quan els membres de dues famílies del barri van començar una baralla en ple carrerper motius que encara s’investiguen. En un moment donat, van treure les armes i va començar un tiroteig que va sobresaltar la barriada.

Va rebre un impacte al tòrax

Una de les bales va tocar un home que havia sortit al balcó per veure què passava, i que va rebre l’impacte al tòrax. Fonts de la investigació confirmen que es va tractar d’una mort accidental. Tot i que inicialment es va parlar de diversos ferits, quan els serveis sanitaris van arribar a la zona només van trobar l’home ja mort. Fonts pròximes al cas apunten que la víctima era pare d’un agent de la policia local.

Els telèfons del servei coordinat d’emergències 112 van començar a rebre desenes de trucades de veïns espantats pels trets, alertant que fins i tot havien vist passejant pel carrer alguns dels implicats portant les armes, i ràpidament es van presentar al lloc diverses unitats de la policia local i la Policia Nacional.

Notícies relacionades

Els agents van localitzar a la zona diversos casquets de bala procedents d’armes de gran calibre, algunes de les quals considerades armes de guerra. De moment s’han detingut sis persones suposadament implicades en la baralla.

Segon tiroteig

La Policia Nacional investiga, a més, un segon tiroteig registrat dimecres a la província de Màlaga, tot i que aquesta vegada sense víctimes. Es tracta un incident registrat al migdia als voltants del camp de golf de la urbanització Los Naranjos de Marbella, on, pel que sembla, dos individus vestits amb roba fosca, que circulaven en una motocicleta, van obrir foc contra una tercera persona, d’origen estranger, i que no va resultar ferida. Els agents, que sospiten que es pugui tractar d’una venjança o un ‘avís’, donat el ‘modus operandi’, busquen ara els autors.