celebració des de 1978

Osca acollirà el Dia de les Forces Armades el 30 de maig

El Ministeri de Defensa atorga així reconeixement a la població i a la seva ciutadania

fuerzas-armadas

fuerzas-armadas

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La ciutat d’Osca acollirà el 30 de maig l’acte central del Dia de les Forces Armades, que pretén acostar als militars a la societat i serà presidit pels reis Felipe i Letizia.

Segons ha informat aquest dijous el Ministeri de Defensa, ja s’està treballant amb l’Ajuntament d’Osca per preparar la celebració, que tradicionalment inclou un acte central i altres activitats militars. La designació d’Osca, apunta el departament de Margarita Robles, «és un reconeixement a la ciutat i a la seva ciutadania per la immillorable acollida que estan prestant al pla de trasllat del Quarter General de la Divisió Castillejos a l’Aquarterament Sancho Ramírez d’aquesta ciutat».

Està previst que l’acte central comenci amb els honors als reis i l’hissat i l’homenatge a la bandera, seguits per una ofrena als que van donar la seva vida per Espanya. A continuació, els assistents podran disfrutar de la tradicional passada de la Patrulla Águila i les desfilades aèria i terrestre.

Commemoració anual 

Notícies relacionades

Addicionalment a aquest acte, se solen dur a terme altres activitats complementàries a múltiples localitats espanyoles, recorda el Ministeri. La celebració del Dia de les Forces Armades es remunta al 1978, quan es va establir la commemoració anual d’una festa de caràcter nacional que homenatgés els exèrcits i l’Armada i fomentés el coneixement i la seva integració en la societat. 

El 2019, Sevilla va ser per segona vegada la ciutat elegida per acollir la desfilada del Dia de les Forces Armades, en el qual van participar més de 2.600 efectius, 177 vehicles, 49 avions, 36 helicòpters i 34 motos per acostar als militars a la societat.