Espanya tindrà la primera dona general a les seves Forces Armades, la coronel Patricia Ortega

L'encara coronel va ingressar a l'Exèrcit fa 31 anys, quan per primera vegada es va permetre accedir al sexe femení

2018103115371276212

2018103115371276212

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La coronel Patricia Ortega es convertirà en la primera dona general de les Forces Armades de la història d’Espanya després que el divendres 12 de juliol el Consell de Ministres aprovarà, amb tota probabilitat, el seu ascens a general de brigada. La ministra de Defensa en funcions, Margarita Robles, té preparada la proposta per promocionar aquesta coronel que portarà al pròxim Consell, segons ha avançat ‘El País’.

Segons fonts militars, la ministra de Defensa en funcions, Margarita Robles, presentarà la proposta d’ascens d’Ortega en la reunió de l’Executiu d’aquest divendres en què es decideix la nova persona que ostentarà el càrrec. Posteriorment, el Consell de Ministres decidirà si aprova o no la candidatura, que amb tota probabilitat serà acceptada, ja que Robles ha manifestat en diverses ocasions la seva voluntat d’impulsar la presència de la dona en les Forces Armades, que actualment es troba estancada en un 12,7%.

Dona pionera

Ortega, de 56 anys, va ser, a més, la primera dona a assolir el lloc de coronel de l’Exèrcit de Terra d’Espanya i ha realitzat el curs d’ascens, que es va dur a terme el mes de novembre passat, al qual va ser convocada juntament amb 42 coronels més, tal com va anunciar el Butlletí Oficial de la Defensa l’octubre del 2018.

Notícies relacionades

Dels 43 coronels que han realitzat el curs d’ascens, només n’ascendeix un de cada tres. Una vegada finalitzat el curs, els coronels han hagut d’esperar fins a l’1 de juliol quan ha començat el cicle d’ascens, que finalitza el 30 de juny de l’any següent.

La coronel Ortega pertany al Cos d’Enginyers Politècnics de l’Exèrcit de Terra. Va ingressar a l’Acadèmia General Militar de Saragossa el 1988, la primera promoció oberta a les dones en les Forces Armades, on va obtenir l’ocupació d’alferes alumne.