Torna el fred: baixada general de temperatures

Sis províncies del sud i de l'est d'Espanya estan en avís per vent i onatge

nieve

nieve

1
Es llegeix en minuts
Europa Press / Madrid

Sis províncies del sud i est peninsular estaran aquest dimecres en avís de diferents tipus per vent i onatge, en una jornada en què descendiran les temperatures de manera generalitzada al país, segons la predicció de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

Durant el dia, el cel estarà ennuvolat al sud-est peninsular i a les Balears, amb possibilitat de precipitacions febles i disperses, que seran més probables a l’interior de Múrcia i Alacant.

També s’esperen intervals ennuvolats a l’entorn de l’Estret. I a la resta del país, es preveu temps estable al predominar el cel poc ennuvolat o clar.

Segons l’AEMET, es formaran boires o boires matinals disperses a Galícia, Meseta nord, alt Ebre i sistema Ibèric, així com calitja a les Canàries.

Així mateix, les temperatures patiran un descens generalitzat, que serà més acusat a les comunitats de l’est peninsular i a les Balears, amb gelades febles en cotes altes i erms de la meitat nord peninsular.

Vents forts

Notícies relacionades

També es produiran vents de Llevant a l’Estret, sud de Cadis i Alborán; els vents seran de component nord a les Balears i nord-est peninsular; de l’est i nord-est a Galícia i Cantàbric; forts o amb ratxes fortes a l’Estret, sota Ebre, les Balears, litoral gallec i el Pirineu; i de components oest i sud a les Canàries.

Precisament, el vent posarà en avís groc (risc) Cadis, i afectarà el mar, per la qual cosa també s’han decretat avisos groc per onatge a Almeria, Granada i Màlaga, i de nivell taronja (risc important) a Cadis, Mallorca, Menorca i Girona.