Dos menors torturen un noi a València i el graven amb el mòbil

Els detinguts, dos germans de 15 i 17 anys, van utilitzar unes tenalles i van reanimar la víctima amb cubells d'aigua per continuar colpejant-lo

fotosexternas20200203192046

fotosexternas20200203192046

3
Es llegeix en minuts
Ignacio Cabanes / Levante-EMV

Dos germans de 15 i 17 anys, d’origen búlgar, han sigut detinguts per torturar un jove compatriota, de 20, a la vivenda de la seva víctima, a Xest, per un suposat deute per drogues, informa ‘Levante-EMV’. Els dos menors, que es troben ja en un centre després d’acordar el jutge el seu internament en règim tancat atesa la gravetat dels fets, van gravar la pallissa i les tortures amb el telèfon mòbil d’un d’ells, segons ha pogut saber ‘Levante-EMV’.

Durant més d’una hora van sotmetre la seva víctima a tota mena de vexacions, i van arribar a ferir-lo amb unes tenalles i a causar-li lesions en diverses extremitats. Fins i tot quan el jove perdia el coneixement, els presumptes agressors li llançaven aigua freda amb un cub per reanimar-lo i així continuar colpejant-lo, segons han informat fonts jurídiques. Se’ls imputen els delictes de lesions agreujades amb instrument perillós, contra la integritat moral i detenció il·legal.

Els fets van passar a mitjans de novembre quan la víctima va anar a la Guàrdia Civil de Xest amb lesions greus a les cames, les mans i el rostre, i va denunciar que dos coneguts, tots dos menors d’edat, s’havien presentat a casa seva, i després d’obrir-los la porta van començar a agredir-lo alhora que li exigien diners.

Segons la denúncia interposada per l’agredit, que va haver de ser evacuat a l’Hospital de Manises per ser atès de les lesions, els dos menors, que són germans, el van obligar a treure’s els pantalons i van començar a torturar-la. Així, li van clavar cops i el feien ballar seminú mentre el menor dels dos germans el gravava amb el telèfon mòbil, alhora que tots dos es reien d’ell. A causa dels cops el noi va arribar a perdre el coneixement i els seus agressors li van llançar aigua amb un cub per reanimar-lo. Posteriorment, van reprendre les tortures i li van exigir novament els diners. «Ves a buscar alguna cosa que em fa mal la mà de tant pegar-lo», li va dir el gran al petit abans que aquest portés unes tenalles, amb les quals van continuar torturant-lo, segons recorda la víctima.

Un deute per drogues

Pel que sembla, el mòbil de la brutal agressió es tractaria d’un deute per drogues, segons les investigacions fetes per la Guàrdia Civil, tot i que la víctima no va voler especificar als agents en un primer moment el motiu de la pallissa.

L’equip de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Riba-roja es va fer càrrec de la investigació i després de diversos esbrinaments van aconseguir identificar i detenir els dos presumptes agressors, dos germans de 15 i 17 anys, de nacionalitat búlgara i amb antecedents per robatoris amb força.

Els agents van intervenir el més gran dels germans detinguts un telèfon mòbil, que ha sigut remès a la unitat de Delictes Telemàtics de la Guàrdia Civil per rastrejar i provar de recuperar el vídeo de les tortures, principal prova –juntament amb la declaració de l’agredit– contra els arrestats.

Així mateix, en la inspecció ocular de la vivenda de Xest on es va produir l’agressió el grup de Criminalística de l’Institut Armat va trobar restes de sang, paper higiènic també ensangonat i aigua a terra, tot això compatible amb la versió que havia donat la víctima sobre els fets el passat 16 de novembre.

Notícies relacionades

Als agressors no va semblar importar-los que aquell mateix cap de setmana s’estigués celebrant a Xest el Gran Premi de Motociclisme i el municipi estigués pres per infinitat d’agents i forces de l’ordre, que en controlaven els accessos. A pocs metres de l’ajuntament van perpetrar el seu delicte, van marxar i van deixar malferit el noi com si tal cosa.

Una vegada arrestats per la Guàrdia Civil tots dos van ser remesos a la Fiscalia de Menors que va acordar el seu internament en un centre en règim tancat pels delictes de lesions agreujades amb instrument perillós, contra la integritat moral i detenció il·legal.