RESTES DEL 'GLORIA'

Vallter 2000 romandrà tancada pel risc d'allaus

La Molina ha reobert part de les seves pistes després del tall de llum

undefined51892646 pla general del telecadira de pista llarga de l estaci  de l200125222954

undefined51892646 pla general del telecadira de pista llarga de l estaci de l200125222954 / FGC

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’estació d’esquí Vallter 2000, que està tancada des del dimarts 21 passat, continuarà clausurada de manera preventiva durant tot el cap de setmana per «garantir la seguretat» dels usuaris i el personal després del temporal ‘Gloria’.

En un comunicat, l’estació ha explicat que l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) ha dut a terme una nova inspecció i ha certificat que, de moment, es manté la «inestabilitat». En aquest sentit, han afirmat que seguiran treballant en les tasques d’eliminació del risc d’allaus i de condicionament de pistes i instal·lacions en els sectors del Bac i el Clot, i han anunciat que aquest dissabte i diumenge es continuarà amb les tasques d’estabilització perquè tots els sectors siguin segurs. 

Per la seva banda, l’estació d’esquí de la Molina (Cerdanya) va reobrir aquest dijous part del seu domini esquiable després que el complex tanqués el dimarts les seves instal·lacions seguint les indicacions del Departament d’Interior per les condicions climatològiques adverses del ‘Gloria’. No obstant, han patit un tall d’electricitat que ha mantingut la instal·lació aturada durant més de dues hores.

Els aficionats a l’esport blanc podran esquiar o fer surf de neu en 17 pistes de la zona baixa amb els telecadires de Fontcanaleta, Trampolí i Pista Llarga, i les pistes de Pista Llarga, J. Cruyff i per a principiants, mentre que la resta de pistes es reobriran a mesura que les condicions ho permetin.

Notícies relacionades

La Molina afirma que està disposada a emprendre accions legals contra Fecsa-Endesa pel tall de llum. Segons l’estació, la companyia elèctrica ha fet unes proves que no els havia comunicat prèviament i que els ha deixat sense poder posar en marxa els remuntadors ni les instal·lacions.

A través de Twitter, han informat que, com que els clients s’han quedat sense servei per causes alienes a l’estació, es reserven el dret de prendre les mesures legals que considerin necessàries. En aquest sentit, la Molina està estudiant les pèrdues que ha provocat el tall de llum per decidir com actuar finalment.