Les 5 notícies que marcaran aquest divendres 24 de gener del 2020

Balanç del 'Gloria' i enquesta del CEO sobre el Govern, entre les notícies que marcaran aquest divendres, 24 de gener

zentauroepp51569407 torra aragones200103203445

zentauroepp51569407 torra aragones200103203445 / Robert Ramos

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Bon dia. El temporal ‘Gloria’ es retira després de deixar un paisatge de devastació. Avui el Govern farà balanç de danys. Serà una de les notícies d’aquest divendres, 24 de gener del 2020. Les repassem totes a continuació.

Baròmetre del CEO sobre el Govern

Avui es coneixerà l’enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) de la Generalitat sobre la valoració que els ciutadans fan del Govern. L’enquesta arriba el dia després que el Suprem hagi retirat l’escó al president Quim Torra, que s’aferra al càrrec. La JEC dona al Parlament un ultimàtum de 48 hores perquè proposi un substitut.

Balanç de danys del ‘Gloria’

Avui Quim Torra presideix una reunió per fer balanç dels danys causats pel temporal ‘Gloria’. Ada Colau també farà el mateix respecte als danys a Barcelona. Una cosa està clara, la borrasca certifica la necessitat d’un nou urbanisme. Seguim les últimes notícies del temporal en directe.

Anticorrupció acusa de suborn el Síndic

La Fiscalia Anticorrupció considera que Rafael Ribó, el Síndic de Greuges de Catalunya, va poder cometre un delicte de suborn impropi a l’acceptar la invitació d’un empresari per acudir a veure la final de la Champions League entre el Barcelona i la Juventus de Torí que va tenir lloc el 6 de juny de 2015 a Berlín. Així ho ha remès al jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata, en un informe que ha conegut EL PERIÓDICO.

Alerta pel coronavirus

Notícies relacionades

La Xina confina gairebé 20 milions de persones pel coronavirusAixí viuen el confinament els 11 milions d’habitants de Wuhan. L’OMS considera que és «massa aviat» transmetre ja una alerta internacional. 

Visita de la ministra d’Exteriors al Marroc

La ministra d’Afers Exteriors, la UE i Cooperació, Arancha González Laya, avui fa el seu primer viatge bilateral com a cap de la diplomàcia espanyola, que tindrà com a destinació el Marroc, una manera de remarcar el caràcter estratègic de la relació. No obstant, en aquesta ocasió el viatge es produirà a penes unes hores després que la Cambra baixa del Parlament marroquí hagi aprovat dues lleis de delimitació marítima per les quals el país fixa el seu mar territorial (12 milles) i declara la seva Zona Econòmica Exclusiva (ZEE, 200 milles, encavalcant-se amb aigües espanyoles a les Canàries), així que el tema serà sobre la taula en les converses.