VISITA OFICIAL

Sánchez, «commocionat» pels danys, anuncia ajuts urgents per als damnificats per la borrasca 'Gloria'

El president del Govern central sobrevola zones arrasades i parla per telèfon amb Torra

pedro sanchez visita zonas gloria / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president del Govern central, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dijous que activarà «immediatament» els mecanismes per concedir ajuts d’urgència alsdamnificats per la borrasca ‘Gloria’ a les Balears, Catalunya, el País Valencià, Múrcia i Andalusia.

[Seguiu aquí en directe les últimes notícies de la borrasca ‘Gloria’.]

Després de visitar la zona més afectada per la borrasca a cala Esquerdada, al municipi mallorquí de Capdepera, Sánchez s’ha declarat «commocionat» pels danys ocasionats pel temporal marítim, en particular aldelta de l’Ebre, el qual ha sobrevolat abans de desplaçar-se a les Balears.

Reunió d’urgència

«No esperarem el Consell de Ministres de dimarts que ve, sinó que demà mateix tindrem una reunió d’urgència per activar tots els mecanismes» per impulsar els ajuts a particulars, empreses i administracions afectades, ha explicat el president. 

Abans de viatjar a Catalunya, Sánchez ha parlat aquest matí per telèfon amb el president Quim Torra sobre els efectes del ‘Gloria’ i tots dos s’han emplaçat a tractar «els dèficits històrics i estructurals que pateix Catalunya i que el ‘Gloria’ ha agreujat», segons ha informat la Generalitat.

Torra ha avisat a Sánchez que «serà necessari resoldre de manera urgent els dèficits històrics i estructurals que pateix Catalunya i que el temporal ha agreujat». Segons fonts de la Generalitat, Sánchez li ha ofert «tot el suport del Govern espanyol». Des de Presidència de la Generalitat, asseguren que Torra i Sánchez «s’han emplaçat a abordar aquesta qüestió pròximament». 

Notícies relacionades

Les mateixes fonts apunten que els dos presidents no han volgut barrejar aquest assumpte amb la reunió que tenen pendent tancar per abordar el conflicte polític a Catalunya i que en la trucada d’aquest dijous no han concretat ni el dia ni l’hora ni el lloc de la trobada.

En les últimes hores, la borrasca ha causat dos morts a Catalunyados morts a Catalunyai importants afectacions a tot el territori català. Aquest dijous encara es manté la preocupació per les crescudes de rius, com el Ter, i l’Ajuntament de Deltebre ha demanat al Govern central la declaració de zona catastròfica.