temporal marítim

Les onades entren al Port Olímpic de Barcelona | VÍDEO

El cap del servei de platges de l'àrea metropolitana assegura que l'afectació «és molt important»

fuerte oleaje en el port olimpic de barcelona / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El cap del servei de platges de l’àrea metropolitana de Barcelona, Dani Palacios, ha afirmat a Betevé que el temporal marítim que castiga el litoral català «serà el més important o dels més importants del que acumulem de segle». Palacios ha comparat l’episodi actual amb el del 2003, quan l’aigua va entrar en locals de la Barceloneta. En aquest sentit, aquest matí les onades han sobrepassat els espigons i han entrat al Port Olímpic. [Temporal a Catalunya i València per la borrasca ‘Gloria’ | Última hora en directe]

Segons Palacios, l’afectació –malgrat que ja havien retirat molts elements– a les platges de Barcelona «és molt important», així com a tota l’àrea metropolitana. «Hem perdut platja, l’aigua ha arribat al passeig marítim de Barcelona, Gavà, Castelldefels...», ha indicat. 

El Port de Barcelona manté la seva operativa marítima paralitzada a causa del fort onatge –ahir es van registrar onades de més de 7 metres– i al vent causat per la borrasca, que no permet la sortida de vaixells de les seves instal·lacions. El port va decidir ahir, dilluns, restringir les seves operacions marítimes en la infraestructura i suspendre l’activitat a la terminal de contenidors BEST i la terminal multipropòsit de Port Nou fins a nou avís.

Notícies relacionades

Aquest dimarts ha informat des del seu compte de Twitter que l’operativa terrestre també ha quedat suspesa per motius de seguretat a la terminal de contenidors APM. Continuen tancades les següents zones del port: el passeig de l’Escullera, el moll Adossat, el nou passeig del Trencaones, la plaça de la Rosa dels Vents i la platja de Sant Sebastià.

Finalment, l’accés al moll d’Espanya, on s’ubica el centre comercial Maremàgnum, ha quedat restringit i només s’hi pot accedir des de la rambla de Mar.