No hi ha danys personals

Alerta a l'AP-7 a Arboç per l'incendi d'un camió amb matèries perilloses

Protecció Civil havia aconsellat aquest matí el confinament a la població de Banyeres del Penedès com a mesura preventiva

camion-chamuscado / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’autopista AP-7, a l’altura d’Arboç (Penedès), s’ha tallat el matí d’aquest dijous en sentit Girona per l’incendi d’un camió amb matèries perilloses, cap a les 8.30, fins a les 18.00 hores, quan ha quedat desactivada l’alerta. No hi ha hagut danys personals.

Protecció Civil ha activat l’alerta Transcat i ha aconsellat inicialment el confinament (tancar-se a l’edifici més pròxim i tancar portes i finestres) a la població de Banyeres del Penedès si noten molèsties pel fum de l’incendi a primera hora del matí. El vehicle transporta 10 dipòsits de formaldehid, cadascun amb 1.000 litres. Passades les 10.30 l’autopista s’ha reobert parcialment després d’extingir-se el foc i cap a les 18.00 s’ha desactivat l’alerta.

Notícies relacionades

Protecció Civil ha explicat que han traslladat la cisterna del vehicle a una empresa especialitzada en la gestió i aparcament de camions que traslladen mercaderies perilloses. El camió portava 10.000 litres del compost químic formaldehid distribuïts en deu contenidors i ha cremat totalment.

Desviacions per l’AP-2

El foc va començar inicialment afectant la cabina del camió, però ha passat també a la caixa, que ha quedat totalment cremada. Els Bombers de la Generalitat han activat set dotacions per extingir aquest incendi. A l’arribada dels efectius el conductor era a l’exterior del camió, i no consten persones ferides.