galicia

Una regidora del PP d'A Gudiña dona a llum el tercer nadó de la sala de parts tancada de Verín

L'estat de la mare desaconsellava el seu trasllat a Ourense i ella també s'hi negava

L'alcalde, al Sergas: «És el millor exemple de per què no s'ha de tancar»

undefined41510633 35403202   pregnant woman belly  pregnancy concept embarazo 181107114309

undefined41510633 35403202 pregnant woman belly pregnancy concept embarazo 181107114309

3
Es llegeix en minuts
Faro de Vigo

La sala de parts de Verín va registrar ahir el seu tercer naixement des que la Xunta de Galícia, avalada per informes tècnics, va tancar el servei. La mare, regidora del PP d’A Gudiña, va entrar al voltant de les 9.30 hores d’aquest dimarts a l’hospital comarcal, on es va desaconsellar el seu trasllat el Complex Hospitalari d’Ourense per la dilatació i per la seva condició de partera per cinquena vegada.

La mare mostrava uns símptomes avançats que el nadó estava a punt de néixer i es va sol·licitar l’arribada d’un pediatre des de la capital. Dues hores després, cap a les 11.05 hores, el nen ja havia nascut en perfectes condicions i l’especialista sol·licitat no havia arribat a temps. Va ser cap a les 11.50 quan la pediatra va arribar a les instal·lacions sanitàries de Verín, segons va poder saber ‘Faro de Vigo’.

La regidora del PP d’A Gudiña no va voler fer cap declaració, però fonts pròximes a la família van confirmar el bon estat del nen nascut, que és el cinquè de la regidora popular d’A Gudiña. La mare optava per «estar tranquil·la i ara disfrutar del moment per recuperar-se com més aviat millor», segons van manifestar en el seu entorn.

La decisió de la mare va ser de no desenganxar-se del seu fill ni un moment, i amb rebuig el protocol remès als facultatius de Verín després de la decisió de la Xunta de tancar la sala de parts.

La regidora volia estar amb contacte amb el seu cinquè nen després del part, que és el que aconsellen diferents estudis sanitaris. L’esquerda que va produir el tancament de la sala de parts de Verín el 30 de novembre i les seves conseqüències continuen vives, amb discrepàncies també dins del partit que lidera Alberto Núñez Feijóo a Galícia.

El grup de govern de la Xunta va reiterar en diferents declaracions que els avals d’informes tècnics desaconsellaven «tenir oberta la sala de parts». No obstant, des del PP d’Ourense, liderat per Manuel Baltar, i amb alcaldes de la comarca en contra, va reiterar el seu recolzament a reobrir la sala de parts de Verín malgrat que al Parlament de Galícia no es va distanciar del grup dels populars

Una entre la multitud de persones que van sortir al carrer en la manifestació del 30 de novembre a Verín contra el tancament de la sala de parts va ser la mare que ahir va decidir –per consells metges, principalment però també per principis– donar a llum a l’hospital de Verín, on professionals i facultatius mantenen una tancada que dura 44 dies i que involucra tota la societat de la comarca, a més dels altres hospitals rurals de Galícia.

Es va manifestar contra el tancament

Notícies relacionades

La regidora popular es va manifestar en contra del tancament de la sala de parts en la protesta que va reunir més de 15.000 persones pels carrers de Verín. A més d’expressar el seu ferm rebuig de la mesura de forma pública, també ho va fer de forma privada, decidint mantenir el seu fill a les dependències comarcals i evita així el seu trasllat a Ourense, com pretén el Sergas des de l’1 de desembre, malgrat distàncies de 70 a 120 quilòmetres de casa.

José María Lago, actual alcalde d’A Gudiña, va donar «la benvinguda al nou integrant d’una família» i va desitjar «que es recuperin com més aviat millor per poder descansar a casa». El regidor va confirmar que «la família es troba bé, però està una mica cansada de la situació que estan vivint i ara és un moment per estar tranquils i disfrutar del nen». I va afegir que «és el millor exemple de per què no es pot tenir tancada la sala de parts, perquè hi ha molts casos que no serà possible tardar 40 minuts o més a arribar a Ourense amb una embarassada. És necessari reobrir un servei que és fonamental no només per a Verín, si no per a tota la comarca, però amb pediatres».

Temes:

Galícia