Un altre matí negre a Rodalies amb trens interromputs a l'R-11, l'R-1G i l'R-3

Renfe restableix la circulació de trens entre Girona i Caldes de Malavella, afectada per la crema de pneumàtics a la via

Els trens entre Ripoll i Sant Quirze tornen a circular després de quedar sense servei per un despreniment de terres

rodaliesgirona

rodaliesgirona

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un altre matí negre a Rodalies Renfe que ha afectat, en dues incidències, les línies R-11, R-1G entre Girona i Caldes de Malavella, d’una banda, i R-3 entre Ripoll i Sant Quirze de Besora, de l’altra, que han quedat sense servei. La circulació de trens s’ha restablert quan faltaven pocs minuts per a les 13.00 hores, segons ha informat Rodalies.

Rodalies ha advertit que la freqüència de trens i la recuperació d’horaris es recuperarà de manera progressiva.

La primera incidència s’ha produït per la crema de pneumàtics a la via aquesta matinada entre Girona i Caldes de Malavella. Les línies afectades són l’R-11 i l’R-1G de Rodalies. Mentre es resolia la incidència, s’ha habilitat un servei alternatiu per carretera. A més, Renfe ha acomodat els viatgers de Girona amb destinació Barcelona als trens AVE, que sí que circulen amb normalitat.

Adif ha remarcat que l’acte vandàlic, que ha sigut reivindicat com una acció de protesta independentista a través de les xarxes socials, ha causat «importants danys a la catenària».

Sense trens entre Ripoll i Sant Quirze

No ha sigut l’únic problema que hi ha hagut aquest dimarts a Rodalies. Els trens no han circulat durant tot el matí entre Ripoll i Sant Quirze de Besora per un despreniment de pedres sobre la via, segons ha informat Renfe. La incidència ha afectat l’R-3.

Notícies relacionades

El despreniment s’ha produït després que la matinada d’aquest dimarts tècnics d’Adif treballessin en la reparació de mur entre les dues estacions, i a l’acabar han establert una limitació temporal de velocitat màxima de 10 quilòmetres per hora per mal estat de la trinxera, han informat fonts coneixedores a Europa Press.

Al finalitzar els treballs els tècnics han previst que el primer tren –de la línia R3– podria sortir amb normalitat i així ho ha fet, però el segon s’ha aturat i ha informat de no poder passar per la presència de pedres.