29 maig 2020

Anar al contingut

EL 30 DE DESEMBRE

La infanticida de Girona va anar al metge «amb idees autolítiques» tres dies abans del crim

La dona, que va confessar haver ofegat la seva filla a la banyera, ha sigut traslladada a Brians 1 perquè aquesta presó té unitat de psiquiatria

Europa Press

La dona que va confessar haver ofegat la seva filla a la banyera en un domicili de Girona va acudir a un centre mèdic tres dies abans del crim «amb idees autolítiques» i no la van tornar a ingressar, segons ha explicat l’advocat de l’acusada, David Muñoz.

El dimarts 24 de desembre va rebre l’alta del centre psiquiàtric on havia estat ingressada des de finals de juliol i el dia 27 va acudir de nou a un centre mèdic i no la van tornar a ingressar, de manera que Muñoz qüestiona que hi pot haver «altres responsabilitats» més enllà de l’autora confessa i que potser amb altres protocols ella hauria sigut tractada abans del crim.

Traslladada a Brians 1

La dona va ingressar a la presó de Puig de les Basses i el cap de setmana passat, després d’un primer informe mèdic, va ser traslladada a la presó de Brians 1, on tenen una unitat de psiquiatria.

Muñoz ha assenyalat que per a la família el més important és que pugui rebre el tractament mèdic, de manera que després del trasllat a la unitat de psiquiatria no considera tan rellevant recórrer l’ordre de presó –pot fer-ho fins dilluns, dia 13–, ja que creu que la seva situació no seria gaire diferent si ingressés en un hospital en règim tancat.

La dona, de 49 anys, va ser detinguda el dilluns 30 de desembre, després d’haver trucat al telèfon d’emergències 112 i d’haver confessat que havia matat la seva filla, i el jutge va decretar el seu ingrés en presó provisional el dijous 2 de gener.

Determinar el «grau de malaltia mental»

L’advocat ha explicat que demanaran un peritatge sobre el seu estat mental, a més del que facin els metges del centre penitenciari, i ha assenyalat que totes les proves pericials s’aportessin a la causa.

Considera que la instrucció serà bastant senzilla, perquè no s’ha d’aclarir qui és l’autor dels fets, sinó que es tracta d’estipular «el grau de malaltia mental a efectes de determinar la pena».