LI VA CLAVAR DIVERSOS COPS DE PUNY

Un avi en mata un altre al barallar-se per un caminador en una residència de Xest

La discussió entre tots dos es va produir quan la dona del detingut va agafar per error el caminador de la víctima

zentauroepp17691336 taca taca200102105332

zentauroepp17691336 taca taca200102105332

1
Es llegeix en minuts
Ignacio Cabanes

El Jutjat d’Instrucció número dos de Requena investiga la mort d’un avi de 75 anys en una residència de Xest després de ser presumptament agredit per un altre intern. Després de diverses investigacions, la Guàrdia Civil de Riba-roja va arrestar un altre septuagenari com a presumpte autor d’un homicidi dolós, delicte pel qual es va obrir inicialment la causa, segons apunta Levante-EMV. Fonts jurídiques van indicar que es podria rebaixar a un delicte d’homicidi per imprudència, ja que l’acusat no tenia cap intencionalitat de matar la seva víctima, que va caure a terra com a conseqüència dels cops de puny –va quedar inconscient– i va morir posteriorment al centre hospitalari al qual va ser derivat per les lesions.

Els fets, que no van transcendir al seu dia, es van produir a principis del mes d’octubre passat en un centre residencial per a persones grans situat a Xest. Segons ha pogut saber Levante-EMV, dos avis que residien en l’esmentat geriàtric van mantenir una discussió a la cafeteria del geriàtric després que la dona del presumpte homicida, interna en aquesta mateixa residència i que pateix demència, es confongués i agafés per error el caminador de la víctima, de 75 anys i amb problemes de mobilitat.

Notícies relacionades

L’home li va recriminar iradament la seva confusió i la parella de la dona, que ja havia protagonitzat nombrosos episodis violents tant amb altres residents com amb treballadors de la residència, va arremetre contra ell clavant-li diversos cops de puny a la cara. Com a conseqüència de l’agressió, el septuagenari es va donar un cop contra una porta, va caure a terra i va quedar inconscient. Una ambulància del SAMU el va traslladar a l’Hospital de Manises, on finalment va morir.

El Jutjat d’Instrucció número dos de Requena investiga ara si es tracta d’un homicidi imprudent derivat d’unes lesions que sí que van ser doloses. Malgrat que l’avi detingut, que va quedar a llibertat, no tenia intenció de causar la mort de la seva víctima, les fonts consultades van indicar que s’aprecia un dol eventual a l’ésser coneixedor del risc que suposava clavar-li diversos cops de puny a la cara a una persona gran amb mobilitat reduïda i sense cap possibilitat de defensa.