NOVES FIGURES

Les Reines Magues s'obren pas en les cavalcades

Ses Majestats faran acte de presència en les desfilades de diversos pobles de Catalunya

undefined46437731 barcelona     05 01 2019       barcelona        cabalgata de200102113652

undefined46437731 barcelona 05 01 2019 barcelona cabalgata de200102113652 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Cada vegada és més habitual la presència de dones en les celebracions tradicionalment presidides per figures masculines. En aquest cas, seran Ses Majestats les Reines Magues, les que presidiran les cavalcades de diversos pobles de Catalunya. 

Així serà per exemple a Belianes, un poble de la comarca de l’Urgell, a Lleida, on les tres reines seran les encarregades de recollir les cartes dels nens durant la desfilada. En aquest poble de Lleida, de tot just 530 habitants, tan sols es van presentar dones com a voluntàries per a la desfilada i el consistori, format únicament per dones també, va decidir que fossin elles les encarregades de protagonitzar la cavalcada. 

No és la primera vegada

Notícies relacionades

En la desfilada, les tres Reines desfilaran sense barba i repartiran caramels des d’una carrossa assistides per les patges reals. No és la primera vegada que passa al municipi lleidatà, ja que a finals dels anys 80 també van ser dones les encarregades de presidir la cavalcada tot i que en aquella ocasió sí que van portar barba. 

Així mateix, al municipi d’Albesa, a la Noguera, tres Reines Magues acompanyaran Ses Majestats els Reis en la desfilada. El col·lectiu de joves de la localitat va decidir fer aquesta proposta al consistori i a la parròquia, que ho van veure amb bons ulls i els van donar el vistiplau per organitzar la cavalcada amb el doble de majestats. 

Temes:

Els Reis Mags