ACCIDENT A MÀLAGA

La família dels ofegats a Mijas apunten a una avaria de la piscina

Els advocats dels difunts neguen que cap dels tres, el pare i dos fills, no sabés nedar

Els lletrats afirmen que alguna cosa els va arrossegar cap al centre de la piscina

zentauroepp51497931 graf4320  mijas  m laga   25 12 2019   vista de la piscina d191225183034

zentauroepp51497931 graf4320 mijas m laga 25 12 2019 vista de la piscina d191225183034 / Daniel Perez

3
Es llegeix en minuts

La família de les tres persones que van morir ofegades el passat 24 de desembre en un complex turístic de Mijas (Màlaga) –Gabriel Diya, de 52 anys, i els seus fills Comfort, de 9 anys, i Praise-Emmanuel, de 16– manté que «alguna cosa va fer que es veiessin arrossegats cap al centre de la piscina» i nega que els tres morts no sabessin nedar, en contra de l’apuntat per fonts pròximes a la investigació.

En un comunicat difós per Sánchez i Toro Abogados, la vídua i mare dels menors, Olubunmi Diya, afirma que «alguna cosa no va funcionar bé a la piscina» que els va provocar dificultats per nedar en aquell moment.

«Els tres sabien nedar. Mai vam informar la policia ni altres persones que els membres de la família no sabessin nedar», afirma en la nota. Assegura que cap membre de la família va fer «cap pràctica que pogués comportar un risc» i afegeix que en tot moment van continuar les indicacions existents a la zona de la piscina per fer ús d’aquestes instal·lacions.

També precisa que tant els dos menors com el pare van accedir a la piscina mitjançant les escales, però «alguna cosa va fer que es veiessin arrossegats cap al centre de la piscina, que és la zona de més profunditat i d’on desgraciadament no van poder sortir amb vida».

En el moment de l’accident, «la família sencera era present», i els menors «no estaven desatesos», diu Olubunmi Diya, que agrega que, mentre el seu marit intentava socórrer els seus fills, ella va anar a demanar ajuda als apartaments limítrofs.

Segons ella, quan els responsables de Club La Costa World, l’establiment on s’allotjaven, van accedir a la piscina els tres cossos eren sota l’aigua.

Les investigacions continuen

Les investigacions continuen per part de la Guàrdia Civil per concretar què va passar i «encara no s’ha informat la família de les conclusions», afirma Diya, que agraeix les mostres de condolences rebudes i demana que es respecti la seva privacitat.

Aquest divendres la Guàrdia Civil va emetre un comunicat en què assenyalava que la investigació apunta a un «tràgic accident» per la «falta de perícia» al nedar de les víctimes.

L’autòpsia dels cossos indica que van morir per ofegament, sense que hi hagi mostres de cops o esgarrapades produïdes per elements que componen el sistema de funcionament de la piscina, i descarta, en principi, algun tipus d’intoxicació química.

Segons l’institut armat, els fets van tenir lloc cap a les 13:30 hores, quan tres germans de 9, 14 i 16 anys es banyaven a la zona menys profunda de la piscina del recinte on la família s’allotjava des del dia 22, mentre els seus pares prenien el sol.

En un moment determinat, la jove de 14 anys va sortir de la piscina i va observar des de fora com la seva germana petita entrava a la zona més profunda, d’on no podia sortir pels seus propis mitjans.

El seu germà de 16 anys va acudir a ajudar-la i va tenir els mateixos problemes per sortir de la zona profunda, per la qual cosa la germana que estava fora de l’aigua va donar la veu d’alarma als seus pares.

Mentre la mare demanava ajuda als veïns, el pare es va ficar a la piscina per rescatar els fills, cosa que no «li va ser possible fer, ja que no sabia nedar», segons la Guàrdia Civil.

Proves de l’accident

Els investigadors mantenen que «totes les proves» fetes fins ara, incloses les declaracions dels altres dos membres de la família, testimonis dels fets, apunten a un accident a l’introduir-se les víctimes en una zona profunda de la piscina, on no tocaven fons.

Notícies relacionades

Els agents van inspeccionar el sistema de depuració i reciclatge de l’aigua i no van trobar cap irregularitat a la piscina, on van recuperar un casquet de la menor i van recollir mostres d’aigua per analitzar-la al Centre de Toxicologia.

El pare de família, Gabriel Diya, era pastor al’Open Heavens Parish de l’església evangèlica Redeemed Christian Church of God, a Charlton, al sud-est de Londres. EFE