TRÀGIC ACCIDENT

Moren un pare i dos dels seus fills menors en una piscina en una urbanització a Mijas

Un dels menors hauria quedat atrapat a la piscina i els altres dos van mirar de socórrer-la sense èxit

La família passava uns dies de vacances al complex residencial

vista-de-la-piscina-principal

vista-de-la-piscina-principal

2
Es llegeix en minuts
Julia Camacho

Tràgica vigília de Nadal a Mijas (Màlaga). Un home i els seus dos fills menors, de 9 i 16 anys, han mort ofegats a la piscina del ‘resort’ d’apartaments en el qual passaven uns dies de vacances nadalenques. Fonts del servei d’Emergències 112 Andalusia han confirmat que es tracta d’un trist accident. La Guàrdia Civil s’ha fet càrrec de la investigació i els cossos han sigut traslladats a l’Institut de Medicina Legal de Màlaga (IML) per practicar-los l’autòpsia  i confirmar les causes de la mort.

Els fets van passar entorn de les 13.30 hores de la tarda al complex d’apartaments Club La Costa World, ubicat a l’N-340 a la franja costanera entre Mijas i Fuengirola. La família, de nacionalitat britànica, s’havia desplaçat fins allà per passar una setmana de vacances. El bon temps i unes infreqüents elevades temperatures en aquesta jornada convidaven a banyar-se, per la qual cosa les víctimes, amb la mare i un tercer germà, es van dirigir cap a una de les piscines de la urbanització.

Investigació

Les primeres hipòtesis apunten que el més petit dels menors, una nena, va quedar atrapat a la piscina, i les altres dues persones es van tirar a l’aigua per intentar rescatar-la, i van perdre la vida tots tres per causes que encara es desconeixen. En aquest sentit, fonts de la investigació citades pelDiario Sur assenyalen el mecanisme de succió com a causa del succés, que ja hauria sigut revisat per efectius del Grup Especial d’Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil. La investigació, no obstant, continua oberta.

La resta de turistes que eren en aquell moment allà a prop van ser els primers a donar l’alarma al personal del recinte vacacional, i després de treure els cossos de l’aigua van mirar d’iniciar la reanimació cardiopulmonar sense èxit coordinats pel metge del centre. Quan van arribar els serveis sanitaris d’emergència, la Guàrdia Civil i la Policia Local no van poder fer res i es van limitar a certificar la mort de les tres persones, segons van explicar des de l’Ajuntament de la localitat.

Notícies relacionades

Segons fonts d’Emergències Sanitàries, un dels treballadors que va participar en el rescat dels cossos, i que va dir tenir experiència en el medi aquàtic, va narrar als agents les dificultats que va tenir per sortir de la piscina. No obstant, fonts del cas precisen que ja s’està analitzant el funcionament de la piscina per aclarir l’ocorregut.

Després de conèixer el succés, un equip de psicòlegs del 112, així com personal del Col·legi Oficial de Psicologia, es van traslladar fins al lloc dels fets per atendre la mare de la família i el germà, així com la resta de treballadors i clients del complex, que es van mostrar molt afectats.