Amb nata

El millor tortell de Reis de súper es ven al Dia, segons l'OCU

Per darrere es col·loquen els d'Eroski i Alcampo

zentauroepp46443982 graf5172  pamplona  06 01 2019   los tradicionales roscones 191226131838

zentauroepp46443982 graf5172 pamplona 06 01 2019 los tradicionales roscones 191226131838 / Villar Lopez

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El tortell de Reis amb nata de Dia s’ha coronat aquest any com el millor qualitat-preu, segons el tradicional estudi realitzat per la Consumidors i Usuaris (OCU, que ha analitzat una selecció de nou tortells farcits.

En concret, l’organització de consumidors, que ha analitzat els tortells d’Eroski, Carrefour, Alcampo, El Corte Inglés, Ahorramás, Mercadona, Lidl, Aldi i Dia, ha elegit el de Dia com el que té la millor relació qualitat/preu, amb un preu per quilo d’11,71 euros.

Per darrere de la cadena de supermercats Dia, el tortell més ben valorat és el de nata d’Eroski i el d’Alcampo, que copen el podi, seguits per El Corte Inglés, mentre que l’anàlisi de l’OCU qualifica de tortells de «mala qualitat» els de Ahorramás, Mercadona, Aldi, Carrefour i Lidl.

Respecte al rang de preus, la diferència és més àmplia entre els diferents distribuïdors, oscil·lant entre els sis euros/kg de Carrefour, Aldi i Lidl (aproximadament), i els gairebé 17 euros/kg d’El Corte Inglés.

Més barats

Notícies relacionades

Així, els tortells més barats són aquells que porten més greixos i olis vegetals, coco, palma, palmist, etcètera, en lloc de nata o mantega. Els dos únics productes que fan servir nata i mantega entre els seus ingredients tenen un preu d’11,71 euros/kg de Dia i de 13,69 euros/kg d’Eroski.

L’OCU ha assenyalat que la falta d’ingredients adequats, la nata per al farciment i la mantega per a la pasta, fan que la textura i el sabor no siguin els que s’esperen per a aquesta mena de productes. Així, la pega principal que se li posa és el farciment més que la pasta. Per això, basant-se en la degustació de pastissers, l’organització aconsella que, si no porta nata, és preferible comprar un tortell sense farciment.