A ALHAMA

Trobat un artefacte explosiu simulat en un centre de 'menes' a Múrcia

Després d'activar-se el protocol específic per a aquests casos, agents de l'Institut Armat han examinat l'artefacte

fotonoticia 20190709105404 1920

fotonoticia 20190709105404 1920

1
Es llegeix en minuts
Efe

Un artefacte explosiu simulat ha sigut trobat aquest dimarts a la porta del centre de menors estrangers no acompanyatsd’Alhama de Múrcia, van informar fonts pròximes a la investigació oberta per aclarir el succés.

Agents de la Guàrdia Civil han acudit aquest matí al centre, on s’atén mig centenar dels coneguts com a ‘menes’, després de rebre un avís que havia sigut trobat un objecte sospitós.

Després d’activar-se el protocol específic per a aquests casos, agents de l’Institut Armat han examinat l’artefacte, que contenia una garrafa amb un rètol en què s’hi podia llegir acetona, uns cables i una espècie de temporitzador.

La Guàrdia Civil ha iniciat una investigació per aclarir els fets i identificar l’autor o autors d’aquesta acció. A la Regió de Múrcia hi ha dos centres que acullen menors estrangers no acompanyats: Alhama de Múrcia i Santa Cruz (Múrcia).

Atenció política

Precisament, aquest últim ha sigut centre d’atenció política després d’assumir el PP i Cs, socis de govern a la Comunitat, un document de Vox que va permetre la formació de l’executiu a canvi, entre altres mesures, del tancament del centre de Santa Cruz, que allotja actualment uns 70 menors.

Notícies relacionades

Aquesta petició, segons la vicepresidenta del Govern regional i consellera competent en la matèria, Isabel Franco (Cs), serà complerta quan descendeixi el nombre de menors estrangers no acompanyats que atén la Comunitat i puguin ser ressituats.

El 4 de desembre passat, la Policia Nacional va desallotjar el centre de menors del barri de Madrid d’Hortaleza després de la troballa d’una granada dins d’un paquet enviat a les instal·lacions. L’artefacte va ser fet detonar de forma controlada pels Tedax.

Temes:

Menas