Detingut a Barcelona un fugitiu buscat a Suècia per assassinat i blanqueig

L'arrestat s'enfronta a una pena de cadena perpètua per dos homicidis consumats i un altre en grau de temptativa

b8dbf0e9-c00d-4089-8208-d676f1b5b657-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Policia Nacional ha detingut aquest dissabte a Barcelona un home sobre qui pesava una euroordre emesa a Suècia per presumptes delictesd’assassinat, pertinença a organització criminal i blanqueig de capitals, i que era considerat un «objectiu prioritari» per la policia sueca atesa la gravetat dels delictes.

La policia sueca el relaciona amb l’assassinat d’una persona a la ciutat de Malmö el març del 2017, a qui dos homes van disparar diverses vegades al cap i el cos, ha explicat la Policia Nacional en un comunicat aquest dissabte.

També se’l vincula amb un altre assassinat el febrer del 2018, quan diverses persones van disparar a dos individus, i un d’ells va morir: el detingut s’enfronta a una pena de cadena perpètua per dos homicidis consumats i un altre en grau de temptativa.

Blanqueig de diners

Notícies relacionades

Els investigadors també el vinculen amb una estafa el 2017, quan una empresa, enganyada, va transferir més de 6,5 milions de corones sueques –uns 623.000 euros– a una altra empresa sueca, i l’endemà, el detingut va rebre en el seu compte en un banc de Dubai, als Emirats Àrabs Units, 50.000 corones –4.800 euros– de la segona empresa.

La policia espanyola va començar a investigar el seu parador l’abril, quan el fugitiu utilitzava una identitat falsa, i van descobrir que inicialment havia residit a Las Rozas (Madrid).