RESOLUCIÓ DE L'AUDIÈNCIA

'El Chicle', condemnat a presó permanent revisable per la mort de Diana Quer

La sentència li imposa 10 anys de llibertat vigilada des que conclogui aquesta mesura i l'obligació d'indemnitzar els pares i la germana

20191217 465976 condenaelchiclee 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

José Ramón Abuín Gey, àlies ‘el Chicle’, ha sigut condemnat a la pena de presó permanent revisable per l’assassinat de Diana Quer, segons la sentència de l’Audiència Provincial de la Corunya. ‘El Chicle’, segons la sentència, també és condemnat per un delicte d’assassinat amb traïdoria i un delicte contra la llibertat sexual de la víctima, amb l’atenuant de confessió.  L’Audiència també li ha imposat una indemnització de 130.000 euros a cadascun dels progenitors de Diana Quer i de 40.000 a la germana de la víctima, a més de les costes del procés judicial. Així va aconseguir la Guàrdia Civil que ‘el Chicle’ els portés fins al cadàver de Diana Quer.

Abuín Gey va ser jutjat per aquests fets el mes de novembre passat a Santiago de Compostel·la per un jurat popular, que el va considerar culpable.

La jove madrilenya Diana Quer va desaparèixer a Boiro (la Corunya) l’agost del 2016 quan tornava a la seva casa d’estiueig, i el seu cadàver va ser trobat en un pou d’una nau industrial abandonada a Asados (Rianxo) 500 dies després, el desembre del 2017.

A més de la condemna a presó permanent revisable, segons un avanç de la sentència facilitat pel Tribunal Superior de Xustiza de Galícia (TSXG), ‘el Chicle’ ha sigut condemnat adeu anys més de llibertat vigilada, que es complirien en cas que es revisés i es deixés sense efecte la pena a presó permanent.

Pares i germana

Notícies relacionades

La sentència també imposa al ‘Chicle’ la prohibició d’aproximar-se als pares i a la germana de la víctima, als seus domicilis, lloc de treball o qualsevol lloc on es trobin, a una distància inferior a mil metres. I també li prohibeix comunicar-s’hi per qualsevol mitjà durant la durada de la pena i, en tot cas, des de l’inici del seu compliment i fins que transcorrin deu anys des de la conclusió.

Segons l’avanç de la sentència feta pública aquest dimarts, Abuín Gey ha sigut condemnat, a més, a la pena de 4 anys de presó i a 5 anys de llibertat vigilada com a autor responsable d’un delicte de detenció il·legal i d’un delicte d’agressió sexual, en concurs medial, amb l’atenuant de confessió.