Cas Diana Quer

El jutge retorna al jurat el veredicte sobre 'el Chicle' per «deficiències» i «possibles contradiccions»

Totes les parts s'han mostrat d'acord que el tribunal popular es reuneixi de nou per reparar els errors

La nova convocatòria s'ha fixat per a aquest dissabte a les 10 del matí, tot i que la deliberació podria prolongar-se tot el cap de setmana

El acusado por el presunto  asesinato de Diana Queer, José Enrique Abuín Gey, alias el Chicle, momentos antes de emepzar el juicio, en A Coruña /Galicia (España), a 12 de noviembre de 2019.

El acusado por el presunto asesinato de Diana Queer, José Enrique Abuín Gey, alias el Chicle, momentos antes de emepzar el juicio, en A Coruña /Galicia (España), a 12 de noviembre de 2019. / Álvaro Ballesteros (Europa Press)

2
Es llegeix en minuts
Vanesa Lozano
Vanesa Lozano

Redactora

Especialista en Sucesos

ver +

El magistrat Ángel Pantín, que presideix el judici contra José Enrique Abuín per l’assassinat de Diana Quer, ha retornat al jurat el veredicte al considerar que té «deficiències» i incorre en «possibles contradiccions». La decisió ha sigut acordada i comunicada a les parts en una vista breu celebrada a porta tancada als jutjats de Santiago de Compostel·la i tant la fiscalia, com l’acusació i la defensa s’han mostrat d’acord.

El president de la Sala Sisena de l’Audiència de la Corunya ha pres la decisió després que aquest divendres se citessin totes les parts per revisar la resolució dels membres del tribunal popular a última hora de la nit de dijous, després de dos dies i mig de deliberacions, que finalment no es va fer públic a l’entendre el magistrat que precisa una «fonamentació més àmplia», segons han informat fonts del TSJ de Galícia. 

Els nou membres del jurat tornaran, per tant, a reunir-se per revisar el contingut de la resolució i reparar totes les resolucions. Les parts han tornat a ser citadesaquest dissabte a les 10 del matí i, fins aleshores, el jurat continuarà debatent per pal·liar aquests errors formals i poder dictaminar si Abuín va ser el culpable l’assassinat i violació de Quer el 22 d’agost del 2016, quan tornava a la seva casa d’estiu després de les festes d’A Pobra do Caramiñal (la Corunya). Malgrat la nova convocatòria, fonts judicials adverteixen que la deliberació podria prolongar-se tot el cap de setmana.

Judici nul

Segons la llei del jurat, el jutge té potestat perretornar el veredicte al tribunal popular fins a dues vegadessi troba errors amb la finalitat que el revisin i el modifiquin. En cas que hagués d’entregar-l’hi en una tercera ocasió, el judici quedaria anul·lat i s’hauria de repetir.

Notícies relacionades

El Ministeri Públic entén que ‘el Chicle’ va acabar amb la vida de Diana Quer perpetrant el crim amb «pura maldat», «terror innecessari» i «acarnissament psicològic» propis d’un «depredador sexual» que, a més, no sent cap penediment i l’acusa, junt amb la família de la jove madrilenya, dels delictes de detenció il·legal, agressió sexual i assassinat amb traïdoria, acarnissament i per evitar que es descobreixi un altre delicte –l’agressió sexual–, per la qual cosa demana per a Abuín la presó permanent revisable.

Per la seva banda, la defensa sol·licita que ‘el Chicle’ sigui condemnat per un delicte d’homicidi per imprudència o, alternativament, un d’homicidi dolós. Per tant, advoca per una pena de dos anys i mig de presó en el primer supòsit i de cinc a set anys de presó en el segon cas.