fets destapats per casualitat

Condemnat a nou mesos de presó per partir el crani de la seva gossa i arrossegar-la lligada al cotxe

Defensa Animal Zamora va aconseguir rescatar el cos de l'animal però no van poder fer res per salvar-li la vida a causa del seu greu estat

craneo-perra

craneo-perra

1
Es llegeix en minuts

El Jutjat Penal de Zamora ha condemnat un home a nou mesos de presó i quatre anys d’inhabilitació per a la tinença d’animals per partir-li el crani a la seva gossa i arrossegar-la de la bola de remolc del seu cotxe encara amb vida. La condemna ha sigut acordada amb la Fiscalia després d’haver admès els fets, que es remunten a l’agost del 2017.

L’associació Defensa Animal Zamora, que ha exercit l’acusació dins del procediment, ha explicat com els fets van ser destapats per casualitat. Segons el seu relat, dues voluntàries anaven a un avís en un poble de la província quan «es van trobar un cotxe que circulava per davant arrossegant un gos».

Tal com revelen des de l’associació, el vehicle es va aturar i va baixar-ne un home que va deixar anar l’animal i «el va llançar a la cuneta de diversos metres de profunditat». Tot seguit, les voluntàries van trucar a la Guàrdia Civil i van provar de recuperar el cos de la gossa, «una mastina que encara respirava» i que presentava «la cara destrossada».

Condemna «escassa»

Notícies relacionades

Després de rescatar l’animal de la cuneta, les voluntàries de Defensa Animal Zamora van portar la gossa a urgències veterinàries, on «va ser impossible» salvar-li la vida «ja que li havien partit el crani abans de lligar-la a la bola del vehicle». La condemna, per a l’associació, ha resultat «escassa», tot i que els seus responsables sí que han valorat que «fa uns anys, ni tan sols hauria sigut jutjat». Des de Defensa Animal Zamora, a més, han animat la ciutadania a «denunciar» els casos de maltractament.