CAS REMÈS A LA FISCALIA

Mor la gossa maltractada a Lugo

L'estat de l'animal era «molt greu», perquè havia perdut molta sang després dels cops i el tret d'un caçador

pacma / periodico

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La gossa maltractada a Chantada (Lugo), cas que va transcendir amb un vídeo difós per xarxes socials que un testimoni dels fets va gravar, ha mort aquest dimarts, segons han confirmat a Europa Press des de la direcció de l’Hospital Rof Codina de Lugo, on estava ingressada.

Des del centre, han explicat que el seu estat era «molt greu» després que l’animal, segons el vídeo del qual es van fer ressò diferents organitzacions animalistes, rebés un tret «que li va travessar dues extremitats» i que va ser disparat, segons recull el vídeo, per un caçador.

«La teníem en manteniment i presentava lesions pel tret que li havia fracturat els dos húmers», han explicat des del centre sobre l’estat de la gossa, de la qual han dit que va perdre molta sang.

Després de la seva mort aquest migdia, des de l’hospital han explicat que s’ha decidit fer-li l’autòpsia davant les lesions que presentava i de cara a un possible judici. Sobre els cadells que va tenir la gossa –que, segons el vídeo difós, també va ser colpejada i arrossegada pel terra–, des d’aquest hospital, han explicat que són en una clínica veterinària a Chantada, on inicialment també es va portar la gossa.

Són allà fins que s’autoritzi portar-los a un altre lloc. «Són cadells de 15 dies; no és fàcil de manejar», han apuntat des de l’hospital veterinari.

Denúncia davant la fiscalia

Mentrestant, la Conselleria de Medi Ambient ha confirmat a Europa Press que la Xunta ha remès a la fiscalia aquest cas. En concret, han explicat que la denúncia no ha tingut entrada en la Direcció Territorial de la Conselleria de Medi Ambient a Lugo «fins al dia d’avui, després d’haver-la sol·licitat a la Guàrdia Civil de Chantada», han precisat.

Posteriorment, s’ha procedit a la remissió de la denúncia a la Fiscalia Provincial de Medi Ambient a Lugo, «ja que els fets poden ser constitutius d’un delicte de maltractament contra els animals domèstics previst en l’article 337 del Codi Penal».

Notícies relacionades

També ha sol·licitat un informe a l’Ajuntament de Chantada i a l’Hospital Rof Codina, «del qual es donarà trasllat a la fiscalia quan tingui entrada en la Direcció Territorial», han postil·lat.

En relació amb aquest cas, des de l’ONG Mundo Vivo han denunciat, en el seu compte de Facebook, que la Xunta de Galícia els «nega» la custòdia dels cadells, perquè asseguren que se’ls ha traslladat des de Medi Ambient i que es «faran càrrec» des de l’Administració autonòmica, extrem que aquest departament encara no ha confirmat. A més, l’ONG reclama saber on aniran els cadells.