DESPRÉS DE LA CIMERA DEL CLIMA A MADRID

Greta Thunberg publica una foto en un tren sobreocupat camí de casa

L'activista mediambiental sueca comparteix una imatge seva en un vagó sense seients lliures

greta-maletas

greta-maletas

1
Es llegeix en minuts
Luis Benavides

Greta Thunberg va arribar en un catamarà a la Península i ara torna a casa amb tren. La jove activista, de 16 anys, ha penjat en el seu compte de Twitter una imatge seva mentre creua Alemanya. La jove apareix asseguda a terra, al costat de dues enormes maletes i diverses motxilles i bosses. El tren anava ple, per sobre de la seva capacitat, assegura al seu tuit. Sigui com sigui, en les primeres 12 hores aquesta imatge acumula més de 6,4 retuits i uns 115.000 ‘m’agrada’.

L’activista mediambiental, la ‘persona de l’any 2019’ segons la revista ‘Time’, torna a Suècia després de participar en la Cimera del Clima de Madrid, on va aprofitar una vegada més la seva influència mediàtica per denunciar els efectes del canvi climàtic i demanar a polítics i directius d’empreses que actuïn.  «Des dels Acords de París, els grans bancs han invertit 1.900 milions de dòlars en combustibles fòssils. Els països del G20 són responsables del 80%. Tenim feina per fer, però alguns més que d’altres», va afirmar Thunberg, que va lamentar la falta de consciència i de sentit de l’emergència de governs i corporacions.

Durant la cimera va haver de respondre a les crítiques de dirigents i exdirigents com Donald Trump i José María Aznar.Donald Trump i José María Aznar. El primer li demanava que es calmés i l’altre li va dir que hauria de ser a l’escola. «Estan desesperats per silenciar-nos», va dir. «No és una solució sostenible que els nens deixin d’anar a classe», però la situació és d’emergència i «no podem seguir així», va afirmar la jove.

Notícies relacionades

La seva valoració general de la cimera, quant als compromisos, no podia ser més negativa. Només una hora abans de publicar aquesta foto al tren va tuitejar el següent: «En aquest moment, sembla que la COP25 a Madrid està caient a trossos. La ciència és clara, però la ciència està sent ignorada. Passi el que passi, mai ens rendirem. Només acabem de començar». 

La impulsora del moviment FridaysForFuture va creuar l’Atlàntic al veler d’una parella de youtubers veler d’una parella de youtubers australians que documenten els seus periples pel mar des del 2014. Thunberg no es volia perdre la cimera però tampoc volia contaminar. La idea inicial era navegar fins a Galícia, però finalment van posar rumb a Lisboa pel mal temps.  Des d’allà es va desplaçar amb tren fins a Madrid.