tràfic de drogues

Vídeo | Així és el primer narcosubmarí interceptat a Europa

Els agents han comptat 152 farcells de cocaïna, que suposen 3.000 quilos de droga

narcosubmarino galicia conjunta validada / periodico

1
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández

La Guàrdia Civil ha aconseguit per fi reflotarel narcosubmarí interceptat narcosubmaría la costa de Pontevedra, a prop de Morrazo. Aquesta matinada passada, els agents han acabat de comptar un total de 152 farcells de cocaïna que portava la nau a l’interior, que suposen 3.000 quilos de la droga. El submergible està fabricat amb fibra de vidre i és el primer que s’intercepta a Europa.

Dos tripulants, de nacionalitat equatoriana, estan detinguts. Un d’ells va ser detingut fa diumenge passat a terra, i l’altre abans a l’aigua, quan encara anava vestit amb el neoprè. Els guàrdies van veure maniobrar els detinguts i acostar-se la nau gràcies a l’equipament de visió nocturna d’una patrulla que vigilava a prop de la platja d’Hío. Els agents de l’institut armat busquen un tercer home i no descarten que hagi passat a la frontera amb Portugal.

Els tripulants van decidir acostar-se a la costa i, després, enfonsar el narcosubmarí obligats pelfortíssim onatge que ha provocat el temporal gallec aquests dies.

Col·laboració internacional

La intercepció del submergible ha sigut possible amb la col·laboració entre la Guàrdia Civil, la Policia Nacional, l’Agència Tributària i les policies britànica, nord-americana i portuguesa.

Notícies relacionades

Els guàrdies miren ara d’esbrinar a quin grup espanyol de distribució anava dirigida la droga i quin càrtel, suposadament colombià, la va enviar.

La missió del submarí, sospiten fonts pròximes a la investigació, era passar la droga entre un barco i un altre a l’Atlàntic.