JUDICI PER L'ASSASSINAT DE DIANA QUER

La fiscalia exigeix la presó permanent revisable per al 'Chicle' per la seva «pura maldat»

Basa la seva petició en el «terror innecessari» i «acarnissament psicològic» d'un «depredador sexual» que no sent penediment

GRAF4193. SANTIAGO DE COMPOSTELA, 22/11/2019.- Esta mañana se han podido visualizar en la novena jornada del juicio por la muerte de Diana Quer diversos momentos de la reconstrucción de asesinato de la joven en Rianxo, como el momento (imagen) en el que el acusado José Enrique Abuín, el Chicle indica a los investigadores como lastra el cuerpo de Diana con bloques para sumergirlo en el pozo de la nave de Asados. EFE/Xoán Rey

GRAF4193. SANTIAGO DE COMPOSTELA, 22/11/2019.- Esta mañana se han podido visualizar en la novena jornada del juicio por la muerte de Diana Quer diversos momentos de la reconstrucción de asesinato de la joven en Rianxo, como el momento (imagen) en el que el acusado José Enrique Abuín, el Chicle indica a los investigadores como lastra el cuerpo de Diana con bloques para sumergirlo en el pozo de la nave de Asados. EFE/Xoán Rey / XOÁN REY (EFE)

2
Es llegeix en minuts
Efe

El Ministeri Públic ha demanat la presó permanent revisable per a José Enrique Abuín Gey, àlies ‘el Chicle’, únic acusat del’assassinat de Diana Quer, per la «pura maldat», el «terror innecessari» i l’«acarnissament psicològic» d’un «depredador sexual» que, a més, no sent cap penediment.

La fiscal Cristina Margalet ha presentat aquest dilluns les seves conclusions als cinc homes i quatre dones del jurat en l’última sessió del judici que acull la secció de l’Audiència Provincial de la Corunya, amb seu a Santiago de Compostel·la.

Margalet, en un al·legat molt extens, ha argumentat la condemna que reclama, entre altres qüestions, per la intencionalitat de l’acusat de cometre aquest delicte amb un «mòbil clarament sexual». Durant la seva intervenció, ha rebutjat que aquest succés hagi pogut desencadenar-se de manera accidental, ja que es dona, ha afirmat Margalet, la intenció de l’acusat de «tenir la seva presa a la seva mercè i fer amb ella el que volgués» i per això la va abordar en una zona fosca.

El cas de Boiro i el de Quer, clonats

Una manera de procedir, ha prosseguit, que també va fer servir amb una jove de Boiro el 25 de desembre del 2017, un cas pel qual va ser condemnat com a autor dels delictes de detenció il·legal consumada i agressió sexual en grau de temptativa. Aquella nit, igual com quan va morir Diana, també eren festes: en el succés de Boiro, el Nadal; i en el de Diana, les patronals d’A Pobra do Caramiñal (la Corunya).

I a la dona de Boiro també li va treure el mòbil, com a Diana Quer, ha incidit el Ministeri Públic, «per tal de deixar-les indefenses i sense la possibilitat de demanar ajuda».

Amb Diana va actuar de manera similar al cas de Boiro, «pràcticament clonats», segons la fiscalia, que defensa que l’acusat va colpejar Diana per atordir-la i posar-la al maleter per «portar-la viva a la nau (d’Asados) i allà consumar la violació».

En l’episodi de Boiro, ‘el Chicle’ va aconseguir ficar la seva víctima al maleter del seu cotxe, «arma de treball indispensable per cometre els seus delictes», però no va arribar a engegar el vehicle perquè dos joves els van sorprendre. Amb Diana Quer sí que ho va aconseguir.

Confessió desvirtuada

Sobre l’atenuant de confessió i el fet que guiés els investigadors al pou, ha remarcat la fiscal que Abuín va oferir fins a tres versions diferents i això desvirtua, sota el seu criteri, el fet de contemplar tal circumstància.

Notícies relacionades

De l’última versió, la de veure’s sorprès robant gasoil i témer tornar a la presó, ha exposat la fiscal: «Decideix matar una persona, fet castigat amb deu anys de presó, abans que veure’s delatat per un delicte lleu de furt que ni tan sols deixa antecedents, que es pena amb 90 euros i pel qual no anava a entrar a la presó. Incoherència».

I sobre l’asfíxia, ha posat èmfasi en el fet que no la va materialitzar amb les seves mans, ja que els forenses han provat que la brida d’un sol ús va ser l’arma homicida i que és «mortal».