24 febr 2020

Anar al contingut

Avui i demà

Comença el Gran Recapte del Bancs dels Aliments

La iniciativa, que se celebra fins demà, dissabte, disposa de 3.000 punts de recollida d'aliments a tot Catalunya

El Periódico

Comença el Gran Recapte del Bancs dels Aliments

El Gran Recapte del Banc dels Aliments de Catalunya se celebra des d’aquest divendres i fins demà, dissabte, amb prop de 3.000 punts de recollida d’aliments a tot Catalunya. Una novetat d’aquesta edició és la posada en marxa d’una campanya de recollida als mercats municipals de Barcelona de producte d’alt valor proteínic fresc i refrigerat a través de l’adquisició de tiquets per valor de 3 euros en les parades.

L’import d’aquests vals permetrà a les entitats d’iniciativa social pròximes als mercats comprar productes com peix, ous i carn, i és una iniciativa a què s’han sumat el mercat del Carmel, Horta, La Mercè, Estrella i Abaceria.

Aquest any també es posarà en marxa una prova pilot per substituir les tradicionals ‘banyeres’ –contenidors de cartró– per sacs de tela reutilitzables en la recollida d’aliments.

A més de la tradicional recollida als mercats i supermercats també es podran fer donacions d’aliments a través del web del Gran Recapte i les plataformes digitals d’Ametller Origen, Bonpreu, Caprabo, Condis, Vimet i Ulabox.

Pobresa cronificada 

En la roda de premsa de presentació del Gran Recapte, la presidenta de la Federació Catalana del Bancs dels Aliments, Roser Brutau, i el director del Banc dels Aliments de Barcelona, Lluís Fatjó-Vilas, van remarcar la importància del Gran Recapte per «donar visibilitat a la cronificació de la pobresa».

Segons dades de l’Idescat, la taxa de pobresa a Catalunya el 2018 és del 21,3% de la població, i la pobresa severa ha passat del 5% al 6,5% entre el 2017 i el 2018.

L’edició del 2018 del Gran Recapte va recaptar 4.452.000 quilograms –cosa que representa el 21% del total d’aliments repartits en tot l’any–, hi van participar 1,8 milions de ciutadans i hi va haver 28.313 voluntaris en 2.800 punts de recorregut.