Detingut el conductor

Una furgoneta kamikaze amb 52 immigrants irromp a la frontera de Ceuta

El vehicle es va llançar a tota velocitat contra la barrera i els ocupants, alguns ferits després de l'impacte, van intentar fugir a la carrera

zentauroepp50967077 ceuta191118104958

zentauroepp50967077 ceuta191118104958 / Reduan

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Guàrdia Civil de Ceuta ha detingut als voltants de l’Hospital Universitari de la ciutat autònoma el ciutadà marroquí de 38 anys que conduïa la furgoneta kamikaze que aquest dilluns a les 2.30 hores s’ha carregat les portes de control de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil a la frontera del Tarajal per introduir irregularment en territori espanyol 52 migrants d’origen subsaharià que transportava amuntegats a l’interior.

Fonts de la Comandància local de la Guàrdia Civil han explicat a Europa Press que l’arrestat suposadament va rebentar el nou reixat de la Policia Nacional col·locat fa tot just un mes i va fer el mateix, tot i que ja portava totes les rodes punxades, amb la del punt de control duaner de la Guàrdia Civil. Durant les pròximes hores serà posat a disposició judicial acusat, entre altres presumptes delictes, contra els drets dels ciutadans estrangers, lesions, desobediència i atemptat amb ús de mitjà perillós.

Així va ser l’assalt

Després de travessar les línies de control marroquines i espanyoles, una vegada a la ciutat autònoma, el vehicle va ser interceptat a uns 500 metres del pas fronterer, en l’encreuament de la Carretera Nacional 352 amb el vial d’accés a la barriada del Príncipe i l’Hospital Universitari, als voltants del qual es va atrapar el conductor.

A l’interior de la furgoneta es van trobar52 persones d’origen subsaharià, 34 homes, 16 dones i dos menors d’edat. Les Forces de Seguretat van sol·licitar el recolzament de l’Equip de Resposta Immediata davant d’Emergències (ERIE) d’Immigració de la Creu Roja, que va constatar el «bon estat general de salut» de tots tret de quatre que van ser traslladats a l’hospital i posteriorment donats d’alta amb esquinç de turmell, esquinç de genoll, dolor abdominal i vòmits, respectivament.

L’entrada ha ocorregut dies després que el Govern anunciés que aquest mes de novembre començaran les obres de retirada de les concertines a la tanca fronterera. Se substituiran per mesures complementàries que, segons el Ministeri de l’Interior, augmentaran la seguretat sense provocar danys als immigrants.

Precedents a la frontera

Notícies relacionades

L’ús d’automòbils ‘kamikaze’ per introduir persones irregularment a Ceuta es ve repetint esporàdicament des de fa 2013, tot i que mai amb un número tan elevat de persones.

L’any passat el primer conductor condemnat a la ciutat per utilitzar-lo amb 14 persones en un tot terreny va acceptar per conformitat abonar una multa de 450 euros per un delicte de falsedat documental, 225 més per un altre contra els drets dels ciutadans estrangers i any i mig de presó per atemptat en concurs amb lesions amb ús de mitjà perillós.