Alerta dels Mossos

¿Tens Netflix? Vigila amb aquesta estafa

Una campanya que simula ser legítima busca robar dades personals i bancàries

zentauroepp28634832 file   this march 20  2012 file photo shows netfilx headquar190729183609

zentauroepp28634832 file this march 20 2012 file photo shows netfilx headquar190729183609 / Paul Sakuma

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Ara li ha tocat a Netflix ser víctima de la ciberdelinqüència. Ho alerten els Mossos a través de Twitter, on s’han fet eco d’una informació de l’Oficina de Seguretat de l’Internauta que adverteix de la circulació de correus fraudulents usurpant aquesta plataforma, amb què es busca obtenir les claus d’accés i les dades dins de cada compte, incloent els de les targetes de crèdit.

Els correus detectats en aquesta nova campanya maliciosa que suplanten la identitat de Netflix s’identifiquen perquè porten l’assumpte següent: «Actualitza la teva informació de pagament».

El contingut del correu informa l’usuari que s’ha produït un error a l’hora de fer el càrrec relatiu al pagament de la quota mensual del servei de subscripció ofert per Netflix.

Notificar-ho immediatament

Notícies relacionades

Després de ser introduïdes les dades i prémer el botó «Actualitzar forma de pagament», el web fraudulent que simula ser Netflix mostra un missatge a l’usuari indicant-li que ha d’introduir el codi de confirmació que rebrà per SMS per dotar de més credibilitat el procés. Aquest codi no el rebrà en cap moment. A aquest tipus de frau se’l coneix com a ‘phishing’.

Si heu rebut un correu d’aquestes característiques, heu accedit a l’enllaç i facilitat les vostres dades personals i bancàries (número de targeta, data de caducitat i codi de seguretat), heu de contactar com més aviat millor amb la vostra entitat financera per informar-los del que ha passat.