PROTOCOL ACTIVAT

Un cas de tuberculosi obliga a fer proves a la Facultat d'Economia de la UB

Estudiants i professors reben l'avís per passar una revisió el 2 de desembre

zentauroepp27412406 barcelona 29 09 2014 mes salut reportatge per al mes salut s180301101544

zentauroepp27412406 barcelona 29 09 2014 mes salut reportatge per al mes salut s180301101544

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) ha activat el protocol de detecció de la tuberculosi entre persones de la Facultat d’Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona (UB) després de detectar un cas que ha presentat símptomes, un procediment habitual per descartar infeccions, han explicat fonts de l’agència de salut pública.

Desenes de persones vinculades a la Facultat d’Economia i Empresa de la UB van rebre aquest dijous un correu electrònic, entre les quals hi ha estudiants i professors que s’hauran de fer aquesta prova el 2 de desembre, ha publicat el diari 'Ara', mentre que fonts consultades de la UB s’han remès a la privacitat de dades.

Salut Pública de Barcelona hagi fet l’estudi de contactes, pel que s’hauran de fer les proves les persones que han estat en contacte recentment amb el pacient, del qual fa seguiment l’Agència de Salut Pública de Catalunya (Aspcat) –que gestiona els casos fora de la ciutat–.

256 casos a BCN el 2018

Notícies relacionades

L’ASPB ha detallat que la malaltia va provocar el 2018 un total de 256 casos a Barcelona, i per això no es tracta d’una situació extraordinària, i ha afegit que aquest programa d’actuació funciona des de fa dècades i ha aconseguit una tendència a la baixa en aquesta malaltia.

La tuberculosi és una malaltia de declaració obligatòria, i això implica que els professionals que detectin simptomatologia compatible amb la malaltia han de notificar-ho als serveis de vigilància i resposta a emergències de salut pública al territori, i s’activa el protocol de vigilància i control, que implica la prova de la tuberculina i, si és positiva, una radiografia de tòrax.