El Parlament aprova 750 noves places de Mossos i 250 de Bombers

La mesura s'ha aprovat amb el suport de tots els grups excepte el de la CUP, que s'ha abstingut

escolapolicia

escolapolicia

1
Es llegeix en minuts
Agencias

El Parlament ha aprovat dijous el decret llei 14/2019 per crear 750 places noves al cos de Mossos d’Esquadra i 250 places al cos de Bombers de la Generalitat, amb 120 vots a favor i quatre abstencions, de la CUP.

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha defensat en la seva intervenció davant de la Cambra que el decret ha de servir per recuperar «les places de Mossos i Bombers perdudes al llarg dels anys» i ha destacat que al costat de l’anterior promoció sumen un total de 1.500 noves places al cos policial i 500 al cos de bombers.

«Estem recuperant la falta d’efectius però haurem d’analitzar en funció de les jubilacions i les baixes», ha dit Buch, que ha recordat que ha complert el seu compromís d’augmentar la plantilla dels dos cossos i ha demanat als parlamentaris que confiïn en ell de nou votant a favor del decret llei. 

El decret, aprovat pel Govern el setembre, autoritza la creació de 750 places als cossos dels Mossos d’Esquadra i 250 places als Bombers de la Generalitat per a aquest any a fi d’afrontar el «dèficit estructural» generat per anteriors polítiques de contenció.

«Un primer pas»

El diputat de Ciutadans Jean Castel ha recolzat aquest decret després de diversos anys deixant les solucions «al calaix de l’oblit» davant d’un col·lectiu «sota mínims», però ha demanat no polititzar els Mossos d’Esquadra, cos que creu que actua de forma «exquisida».

Notícies relacionades

El parlamentari del PSC-Units Carles Castillo ha manifestat el seu recolzament al decret, que ha atribuït a les retallades del passat. Marc Parés, diputat de Catalunya En Comú Podem, també li ha donat suport tot i que ha remarcat que només és un primer pas, ja que queda «molta feina a fer» després de «deu anys immersos en el paradigma de l’austeritat». La parlamentària del PPC Esperanza García ha recolzat la mesura tot i que la veu «electoralista», mentre ha denunciat que el Govern la plantegi com un «xantatge» sabent que «cap grup es negarà a proveir noves places de mossos i bombers».

Només la CUP s’ha abstingut, perquè, malgrat que recolzen mesures que reverteixin la «infrafinanciació» del sector públic, consideren que el model de seguretat «imperant» és «contrari als drets humans», segons ha explicat la diputada de la CUP Maria Sirvent.