PUBLICACIÓ A TWITTER

Montero, criticada per donar dades personals d'una desnonadora particular

La portaveu d'Unides Podem ha tuitejat un vídeo en el qual esmenta nom i cognoms d'una propietària que ha apujat el lloguer a un matrimoni a Barcelona

montero

montero

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La portaveu d’Unides Podem al Congrés, Irene Montero, ha difós aquest dimarts un vídeo a Twitter en el qual demana que es freni el desnonament d’una família amb tres fills a la qual li han pujat la mensualitat 300 euros. El problema és que ha fet la petició a la propietària, i ha revelat el seu nom i els seus cognoms.

En el vídeo, Montero explica que «fa més de 12 anys que la Livia i en Juan viuen amb els seus tres fills» en un pis pel qual paguen 1.000 euros de lloguer. Ara, «se’ls imposa una pujada abusiva d’aquest lloguer de 300 euros, que no poden pagar», i per això Montero demana a la propietària «que negociï amb la Livia i en Juan un lloguer just perquè puguin continuar vivint amb els seus fills al barri on fa 12 anys que viuen i a la casa on fa 12 anys que estan». «Hem de ser responsables i garantir que al nostre país ningú sigui tret de casa seva per un poder abusiu», assegura.

El desnonament, que estava programat per a aquest dimecres, ha sigut paralitzat per un centenar de persones convocades pel Sindicat de Llogaters i l’Oficina de Vivenda Popular de Gràcia.

El vídeo, publicat aquest dimarts, ha generat multitud de crítiques, ja que és un possible desnonament (no un desnonament per si mateix) i perquè el propietari de la vivenda no és un banc o un fons voltor, sinó una particular de la qual, a més, es faciliten noms i cognoms.

La primera a criticar les paraules de Montero ha sigut la mateixa afectada, la propietària del pis, que retreu a Montero les seves paraules (també a través de Twitter).

A més, explica en altres tuits que ella el que no vol és continuar llogant el pis. Però molts d’altres s’han sumat a ella, com el diputat de Ciutadans Toni Cantó o el periodista Juan Soto Ivars, per a qui és «fastigós» que Montero hagi fet públiques les dades personals de la propietària.

Notícies relacionades

  

També l’exregidor de Ciutadans a Alacant Juanfran Escudero ha censurat el vídeo de la portaveu d’Unides Podem.