A Coventosa

Rescatats els quatre espeleòlegs portuguesos atrapats en una cova càntabra

Els esportistes, localitzats en una zona coneguda com Los Lagos, estan «tots bé, però molt cansats»

greim-6

greim-6

1
Es llegeix en minuts
Agencias

Els quatre espeleòlegs portuguesos que es buscava des d’aquest diumenge a la cova de Cueto-Coventosa, al municipi càntabred’Arredondo, han sigut rescatats aquest dilluns de la cavitat.

Segons les primeres informacions estan «tots bé, però molt cansats». L’equip de rescat hi ha contactat a les 13.45 hores d’aquest dilluns en una zona coneguda comLos Lagos.

L’equip de rescat havia experimentat complicacions a causa de la pujada del nivell d’aigua a la zona. Quatre experts de l’equip d’espeleosocors van accedir diumenge a la nit, passades les 22.00 hores, per la boca de Coventosa, tot i que només van poder avançar uns 50 metres a causa del nivell de l’aigua registrat a la zona.

Atrapats des de dissabte

Els quatre espeleòlegs, pertanyents a un club de muntanyisme portuguès, van entrar dissabte per la boca de Cueto a les 11.00 hores, i davant de la falta de notícies, tres companys més van accedir-hi al migdia d’ahir diumenge per Coventosa per veure si els trobaven, però van topar amb molta aigua, la qual cosa va fer que fos impossible continuar la marxa.

Notícies relacionades

Per això, cap a les 16.30 hores, van donar avís al centre de coordinació del 112, des d’on es va mobilitzar el dispositiu de rescat.

L’operació està formada per l’equip d’espeleosocors de Cantàbria (Esocan), així com per tècnics de la Direcció General d’Interior del Govern de Cantàbria, agents de la Guàrdia Civil i voluntaris del’Agrupació de Protecció de Civil d’Arredondo.