Tràmit obligatori

Els britànics que condueixen a Espanya tenen fins a l'1-N per validar el carnet

Els permisos expedits pel Regne Unit només seran vàlids aquí durant els nou primers mesos després del 'brexit'

undefined49281101 barcelona 31 07 2019 sociedad  operaci n salida trafico mas 191002201638

undefined49281101 barcelona 31 07 2019 sociedad operaci n salida trafico mas 191002201638 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Direcció General de Trànsit (DGT) ha posat en marxa un protocol que permet als britànics  bescanviar el seu permís de conduir per un permís espanyol perquè aquests puguin circular per Espanya de manera definitiva després del ‘brexit’. La sol·licitud haurà de fer-se abans de l’1 de novembre a través de la web de la DGT.

Segons recorda Trànsit, en cas de tenir lloc la sortida del Regne Unit de la UE, tots els acords en matèria de trànsit al marc comunitari deixaran de tenir validesa per als ciutadans del Regne Unit. Entre altres coses, això es tradueix que els permisos provinents del Regne Unit només seran vàlids per conduir a Espanya durant els primers nou mesos posteriors al ‘brexit’, sempre que els permisos estiguin en vigor.

Així, per poder circular de manera permanent per Espanya amb un permís expedit al Regne Unit, serà necessari fer un canvi (homologació), renovació o substitució del permís per un d’espanyol equivalent (i en les mateixes condicions prèvies al ‘brexit’), sense haver d’esperar a la firma d’un nou conveni entre els dos països, ni haver d’obtenir un nou permís de conduir espanyol.

Permís provisional

Notícies relacionades

Per poder obtenir l’homologació, els interessats hauran de ser titulars d’un permís de conduir del Regne Unit, tenir la residència habitual a Espanya i presentar una sol·licitud abans de l’1 de novembre del 2019. D’aquesta manera, passi el que passi el dia 31 d’octubre del 2019, la DGT garanteix l’atenció de les sol·licituds per poder fer el canvi del permís durant el termini dels nou primers mesos des de la data del ‘brexit’.

Segons assenyala la DGT, en el moment de fer el tràmit serà retirat el permís original i s’entregarà un permís provisional. En un termini aproximat d’un mes i mig el sol·licitant tindrà el seu permís definitiu. A més, no farà falta anar a cap Direcció o Oficina de Trànsit, ja que el permís espanyol s’enviarà per correu postal al domicili.